Coronite cu nuca

de La Ancuta in Dulciuri, 10 Feb 2014 | 6947 vizualizari

 

Ideea acestor coronite am preluat-o de pe blogul Laurei Laurentiu. Pot doar sa va spun ca
sunt minunate la micul dejun, langa o cana cu lapte.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Umplutura:
  • 1 albus
  • 100 g nuca
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • 1 galbenus desfacut in 2 linguri lapte (pentru uns)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronite cu nuca:

Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si doua linguri de lapte caldut si lasam 5 minute.

Intr-un castron cernem faina si facem o gropita in mijloc. Pe margini punem sarea iar in mijloc adaugam ouale, zaharul si drojdia activata. Incepem sa framantam apoi adaugam restul de lapte caldut, coaja de lamaie si untul topit, dar nu fierbinte. Framantam un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Daca este
nevoie putem sa mai adaugam putina faina.

Acoperim castronul cu un prosop de bucatarie si lasam la loc caldut pana cand isi dubleaza volumul (~1 ora).

Pentru umplutura mixam albusul cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana cand luceste spuma. La final adaugam nuca macinata si esenta de rom si amestecam usor pana cand se omogenizeaza.

Aluatul dospit se rastoarna pe masa de lucru usor infainata. Impartim aluatul in 12 parti egale.
Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul in forma elipsoidala si o ungem cu o lingura dde umplutura cu nuca.

Cu rola de patiserie taiem fasii late de ~1 cm, avand grija sa nu taiem pana la capat. Rulam apoi oblic iar sulul obtinut il rasucim, formand astfel coronita.

Asezam coronitele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus desfacut in lapte.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumenesc frumos deasupra.

Lasam sa se raceasca si apoi servim, asta daca nu va este pofta sa le gustati cat inca sunt calde :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronite cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Coronita cu nuca