Coronite cu scortisoara (de post)

de _Alina_ in Mancaruri de post, 2 Dec 2013 | 10626 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina de grau (000)
  • 450 ml apa calda
  • 100 ml ulei palmier
  • 3 lg zahar
  • 1 lgt zahar pt maia
  • 1 lgt sare
  • 30 g drojdie proaspata
  • Umplutura
  • 150 g ulei palmier
  • 4 lg cu varf zahar tos
  • 3 lg cu varf scortisoara
  • 4 lg cu varf amidon din porumb
  • Pentru uns
  • ulei
  • Pentru uns (dupa ce scoatem din cuptor)
  • putina apa amestecata cu zahar
  • sirop de brad
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronite cu scortisoara (de post):

1. Intr-un vas preparam o maia dizolvand drojdia in 300 ml apa calduta. Adaugam peste aceasta 1 lgt zahar si 3 lg faina de grau si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie stretch si o lasam la dospit intr-un loc caldut, lipsit de curenti 15-20 min.

2. Din faina ramasa dam deoparte 100 g, iar restul o vom pune intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc in care punem maiaua, zaharul, sarea si uleiul. Amestecam cu o lingura apoi framantam cu mainile 5-10 minute si incorporam treptat suta de grame de faina data deoparte.

3. Punem aluatul intr-un vas uns cu ulei, il acoperim cu folie alimentara sau cu un prosop si il lasam la dospity intr-un loc lacd, lipsit de curenti pentru 1h - 1h si 30 min.

4. Pentru umplutura, intr-un vas amestecam bine toate ingredientele.

5. Preincalzim cuptorul la 190°C.

6. Aluatul dospit il impartim in doua, formam cate un cilindru si impartim in 12 bucatele pe care le vom modela sub forma de bile.

7. Intindem fiecare bila  cat sa formam un oval, mai alungit. Intindem cate o lingurita de umplutura pe aluat si apoi taiem mijlocul ovalului in fasii mici. 8. Rasucim oblic aluatul si vom obtine un cilindru.

8. Cilindrul il rasucim din nou, ascundem capetele si va rezulta o coronita sau un melc.

9. Punem coronitele intr-o tava tatpetata cu hartie de copt, le lasam 10 min la dospit, le ungem apoi cu putin ulei si le bagam in cuptorul preincalzit 35-45 min, ultimele 5 minute crestem temperatura la  220°C pentru a se rumeni frumos. 

10. Scoatem din cuptor si le ungem cu  siropul format din apa si zahar, acoperim cu un prosop, lasam sa se absoarba apoi ungem cu sirop de brad. Operatiunea cu siropul de brad o mai repetam o data inainte de servire.    

S-aveti Pofta! 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti ulei de palmier, puteti folosi margarina, sau puteti unge suprafata aluatului cu ulei obisnuit, pudrati cu zahar si scortisoara si abia apoi taiati ovalul fasii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronite cu scortisoara (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de linte cu cartofi