Costita cu cartofi noi si salata de ardei copt in otet

de Ina in Porc, 28 Aug 2012 | 2238 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg costita de porc, cu cartilagiu ( cap de piept )
  • condimente dupa preferinte ( boia dulce, piper, sare, ierburi aromate )
  • 1 kg cartofi noi
  • sare
  • marar verde
  • 800 g ardei copt, pentru salata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita cu cartofi noi si salata de ardei copt in otet:

Feliem costita in fasii de  cca. 4-5 cm latime. Condimentam dupa preferinte   si lasam deoparte sa se patrunda aromele.

Curatam cartofii, ii spalam ,  ii taiem jumatati,  si-i punem la fiert in apa cu sare , doar cat sa se inmoaie putin. In tava de rumenire sau pe gratarul cuptorului cu halogen asezam intai cartofii  pe jumatate fierti, pe care-i stropim cu 3-4 linguri de ulei , apoi presaram sare si marar verde. 

Pe patul de cartofi asezam feliile de costita, apoi rumenim la 200 grade Celsius ( eu am preferat cuptorul cu halogen, intrucat nu lipeste si nu necesita adaos de grasime sau alte lichide ) 20 minute, apoi intoarcem feliile de costita si mai lasam la rumenit inca 20 minute la 200 grade Celsius.

Presaram mult marar verde si servim cu salata de ardei copt in otet. 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Costita cu cartofi noi si salata de ardei copt  in otet-0
Costita cu cartofi noi si salata de ardei copt  in otet-1
Costita cu cartofi noi si salata de ardei copt  in otet-2
Costita cu cartofi noi si salata de ardei copt  in otet-3
Costita cu cartofi noi si salata de ardei copt  in otet-4
Costita cu cartofi noi si salata de ardei copt  in otet-5
Costita cu cartofi noi si salata de ardei copt  in otet-6
Costita cu cartofi noi si salata de ardei copt  in otet-7

COMENTARII (31)

mirela0911

mirela0911 1

28.08.2012, 22:44

lilik

lilik 1

29.08.2012, 14:13

am inundat camera...si eu vreauuu
arata invitant

T I M E A

T I M E A 1

06.09.2012, 18:14

ce bunatate de mancare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!