Costita de Praid - reteta nr.1850

de mihaelar63 in Porc, 12 Sep 2021 | 2664 vizualizari

 

  ,,Mandru mi-s Bucataras "- ,,Retete de suflet "
Dragii mei aceasta costita de poveste a fost pregatita pentru intalnirea bucatrasilor de la Praid- in anul de gratie 2021.  Dor ne-a fost unii de altii  dupa o pauza impusa de un an . Poate de aceia mancarea a fost mai buna , noi mai veseli si mai frumosi ca niciodata . Reteta de condimentare s-a conturat pe parcurs dupa cum m-a vizitat inspiratia culinara .
 Meritul este a mai multor bucatarasi . Sotul meu a procurat , transat si transportat costita . Eu am condimentat si marinat . Teo si Florin- cuplu de succes la gratar  a gatit costitele mai mult decat perfect . Ceilalti bucatarasi au savurat [ sper ] aceste grozave costite . Deci a fost o munca de echipa !!!!
 

 

INGREDIENTE

  • 6.5 kg costita porc
  • 1 bere irlandeza neagra Guiness
  • 3 cepe rosii
  • 3 ardei iuti
  • 5 foi de dafin
  • cimbrisor uscat
  • fulgi chilli
  • piper cu lamaiie
  • 300 gr untura proaspata de porc
  • pasta ungureasca de ardei iute
  • usturoi granulat
  • paprika ungureasca afumata
  • Zaatar rosu [ condiment oriental cu cimbru salbatic ]
  • 500 ml reductie de bulion proaspat de rosii
  • sare
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de Praid - reteta nr.1850:

  1. In prima faza am sarat costitele si le-am condimentat cu cimbrisor , piper cu lamaie si fulgi de chilli .
  2. Am turanat pe deasupra  o9 bere neagra irlandeza .
  3. Am lasat sa se marineze la rece timp de cateva ore .
  4. Inainte de a pleca la drum am re-codimentat costita cu usturoi granulat si paprika afumata . , zaatar rosu
  5. Am uns apoi costitele  cu pasta ungureasca de ardei iuti si cu untura proaspata de porc .
  6. Am folosit untuura pentru ca la prajit costitel sa nu se usuce prea tarE . Oricum excesul de grasime se va scurge la copt .
  7.  Intre straturi am distribuit  rondele de ceapa rosie , rondele de ardei iute  si foi de dafin .
  8. Pentru ca eram cu bulionul  proaspat de rosii la fiert am pus intr-o craticioara si l-am lasat sa scada pana a ajuns  ceva de genul rosiilor pasate .[ Nu a fost nevoie d emult timp pentru ca am folosit rosii foarte carnoase cu multa pulpa ]
  9. Am avut emotii la gandul ca am folosit prea multe ingrediente picant , pentru ca aveam si copii la masa .Din fericire si de data aceasta amnimerit condimentarea :D
  10.  Din experienta am invatat ca imbinarea mai multor ingrediente picante duce la un gust complex de exceptie . Totul trebuie dramuit cu grija pentru a nu depasi  cu mult cantitatea folosita in mod frecvent .
  11.  Pana la pregatire costitele marinate se pastreaza la rece .
  12. Pentru ultima operatiune s-au ocupat marii maestrii ai gratarului Teo @ Florin .
  13. Pregatirea la gratar a fost de exceptie . Degeaba ai carne , degeaba o marinezi cum trebuie , daca nu stii sa o prepari la gratar cum trebuie !!!

TIPS-URI

1

Din experienta am invatat ca imbinarea mai multor ingrediente picante duce la un gust complex de exceptie . Totul trebuie dramuit cu grija pentru a nu depasi cu mult cantitatea folosita in mod frecvent .

2

Pregatirea la gratar a fost de exceptie . Degeaba ai carne , degeaba o marinezi cum trebuie , daca nu stii sa o prepari la gratar cum trebuie !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de Praid - reteta nr.1850" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

16.09.2021, 19:25

Au aratat minunat si cu siguranta s-au bucurat bucatarasii de fiecare bucatica!

Catalina L 1

16.09.2021, 19:31

ce bunatate ati facut

Lau 1

19.09.2021, 16:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza murata cu afumatura la cuptor