Costita la gratar, cu garnitura de cartofi la cuptor

de Swanheart in Porc, 25 Noi 2009 | 9328 vizualizari

 

Noi mancam des costita la gratar, sotul obisnuieste sa ma astepte cu masa pusa cand vin de la birou, cu o foame de lup. Costita e printre putinele mancaruri pe care le stie gati, deci avem parte de ea destul de des.

Reteta am pus-o practic pentru cartofi, care sunt foarte buni, nu sunt uleiosi ca cei prajiti, insa sunt crocanti in exterior si pufosi in interior.

 

INGREDIENTE

  • costita de porc dezosata
  • 4-5 cartofi mai mari
  • o lingurita boia
  • 2-3 linguri ulei
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita la gratar, cu garnitura de cartofi la cuptor:

Se condimenteaza costita taiata felii, si se rumeneste pe gratarul incins (eu folosesc tigaie grill).


Cartofii se curata, se taie felii putin mai mari decat cele pentru cartofi prajiti, si firesc, se spala. Intr-un bol, se amesteca uleiul cu boiaua (dupa preferinta, se poate adauga si un praf de usturoi). Se adauga peste cartofi, si cu ajutorul unui capac se scutura bine castronul cu cartofi, pana sunt acoperiti de amestecul cu ulei.


Apoi, pe o tava se pune hartie de copt, si se aseaza cartofii, incercand sa ii distantam unul de celalalt, pentru a se putea patrunde mai bine. Se dau la cuptorul incins, pana devin aurii.


Atentie, daca se pune prea mult ulei, vor fi prea uleiosi, si partea care va fi pe hartie nu se va coace frumos.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Costita la gratar, cu garnitura de cartofi la cuptor 11172
retete culinare - Costita la gratar, cu garnitura de cartofi la cuptor 11173
retete culinare - Costita la gratar, cu garnitura de cartofi la cuptor 11174
retete culinare - Costita la gratar, cu garnitura de cartofi la cuptor 11175

COMENTARII (12)

liana_geicu 1

26.11.2009, 23:52

arata foarte bine cartofii, mi-ai facut pofta si o sa fac si eu sper sa imi iasa la fel!

Swanheart 1

06.12.2009, 14:27

Razvan, ma bucur ca ti-au placut! Eu pun cartofii la 180-200 grade, si dureaza mai putin pana se fac.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!