Costite caramelizate cu sos de lamaie si usturoi

de epurasha2bb in Oaie, 2 Apr 2010 | 4124 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • vreo 10-12 coastite de miel/porc
  • 2 legaturi mari de usturoi verde;
  • 1 legatura de ceapa verde;
  • 1 legatura de lemongrass;
  • 1 lingura de miere;
  • otet balsamic;
  • ulei;
  • un pahar mic de vin rosu;
  • 1 lamaie mare;
  • un cubulet de unt;
  • un pahar mic de iaurt;
  • cateva linguri de zahar brun;
  • condimente: sare, piper, cimbru, curry, praf de usturoi;
  • cateva linguri de pesmet;
  • o rosie mica
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costite caramelizate cu sos de lamaie si usturoi:

Pasul 1: se prepara o marinata din cateva linguri ulei, cateva linguri otet balsamic si un paharel de vin rosu. Se condimenteaza cu cimbru, sare, curry si praf de usturoi. Se tine carnea intr-un vas nemetalic cateva ore acoperita cu folie alimentara.

Pasul 2:

Ornamentul si servirea:

Se mai poate pune in mijloc un mic palmier facut din morcov si un capat de castravete crestat si puteti pune pe margine impletitura de usturoi verde si floricele din ridichii mici rosii. Daca nu aveti coaste de miel puteti folosi si de porc, reteta merge si in acest caz.

Va urez tuturor Paste fericit si pofta buna!
se alege un platou mare pe care se aseaza in mijloc un cerc mare de sos de lamaie cu usturoi si apoi coastele se aseaza de jur imprejur pe rotund. In mijloc se va aseza o floare exotica facuta astfel: intr-o jumatate de cartof fiert sau o jumatate de rosie, se infige un bat de frigaruie, prin care s-a tras o impletitura de fire de usturoi verde (despicat la varfuri, ca niste petale albe), iar in varf de tot se pune o jumatate de rosie mica. se scot coastele de miel din marinata, se tavalesc printr-un amestec de pesmet cu zahar brun si se prajesc in ulei incins.
Sosul de lamaie si usturoi:Se amesteca zeama de la o lamaie( cu cat mai multa pulpa ) cu cateva linguri de iaurt, o lingura de miere si un cub de unt topit. Se condimenteaza cu sare, piper si la sfarsit se adauga o tocatura foarte fina si proaspata de frunze verzi de usturoi, arpagic si lemongrass.

 

COMENTARII (5)

Bucataras Medi 1

02.04.2010, 22:58

ce pofta mi-ai facut cu asa bunatate...................

nadina73 1

03.04.2010, 02:18

interesant si arata bine

epurasha2bb 1

05.04.2010, 19:03

multumesc fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04