Costițe de miel cu arome yemenite

de Satisfyyourcravings in Oaie, 21 Apr 2014 | 1259 vizualizari

 

O rețetă Jamie Oliver.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame costițe de miel

Pentru marinată:

  • 2 căței de usturoi
  • 1 chili
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1 linguriță cumin
  • 1 linguriță coriandru
  • sare/ piper
  • ulei de măsline

Pentru sosul de iaurt:

  • 50 ml iaurt grecesc
  • sucul de la 1/4 lămâie
  • 1/3 castravete ras
  • 3 fire de mentă proaspătă, tocată
  • sare/ piper

Pentru sosul de roșii:

  • 1 roșie rasă
  • 1/2 chili, tocat
  • sucul de la 1/4 lămâie
  • 1 linguriță brânză Feta
  • sare/ piper
  • 1/2 linguriță pătrunjel tocat

Pentru sparanghel:

  • 1 legătură de sparanghel
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1 mână alune de pădure
  • 1 linguriță cumin
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costițe de miel cu arome yemenite:

Cu ajutorul unui mojar, se transformă toate ingredientele pentru marinată într-o pastă omogenă și se ung costițele cu aceasta. Se marinează peste noapte. Se gătesc pe un grătar fierbinte, 4 minute pe parte. 

Se amestecă ingredientele pentru sosul de iaurt, respectiv pentru cel de roșii. 

Într-o tigaie, se prăjesc alunele împreună cu sare și cuminul, câteva minute, apoi se toacă grosier.

Sparanghelul se așează pe un grătar fierbinte și se gătește, întorcându-l pe toate părțile până devine ușor maroniu. Se ia de pe foc și se adaugă sucul de lămâie. Se amestecă până când sparanghelul devine lucios. 

Se așează costițele pe un platou împreună cu sparanghelul, se presară alunele și se servesc cu cele două sosuri. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Costițe de miel cu arome yemenite 312583
retete culinare - Costițe de miel cu arome yemenite 312584

COMENTARII (14)

simonacallas 1

22.04.2014, 10:47

Cred ca sunt tare gustoase aromele astea yemenite

simona72 1

22.04.2014, 10:59

O nebunie de arome!!!

MOKUSKA 1

23.04.2014, 16:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D