Costițe picante de porc la cuptor

de CameliaR in Porc, 4 Ian 2016 | 2935 vizualizari

 

Aceste minunate costițe de porc au fost cele mai delicioase costițe pe care noi le-am mâncat până acum. Gustul dulce-acrișor se îmbină perfect cu puțină iuțeală. Trebuie neapărat să le încercați. 

 

INGREDIENTE

  • 12 costițe de porc
  • 1 ardei iute in oțet
  • 3 căței de usturoi
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 1 lingurița paprika
  • 1 linguriță usturoi granulat
  • o jumătate linguriță de piper
  • 1 lingurită condimente carne de porc
  • 3 linguri pastă de tomate sau tocătură de ardei
  • 3 linguri de miere
  • 1 lingură tocătură de ardei
  • zeamă de la o jumătate de lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costițe picante de porc la cuptor:

Prima dată trebuie să preparăm marinada pentru costițele de porc. Într-un bol punem cele 5 linguri de ulei, pisăm cei 3 caței de usturoi și îi adăugăm în bol, curățăm ardeiul iute de semințe, îl tocăm mărunt și îl adăugăm împreună cu restul de ingrediente, punem cele 2 linguri de pastă de tomate sau tocătură de ardei, adăugăm si restul de condimente (paprika, usturoi granulat, piper, condimente pentru carnea de porc) și amestecăm bine. Trecem pe rând costițele prin marinadă iar apoi le așezăm pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Acoperim cu folie de aluminiu si dăm la frigider pentru 20 de minute. Dupa trecerea celor 20 de minute scoatem tava din frigider și o introducem în cuptor pentru 20 de minute. Lăsăm folia de aluminiu. Între timp amestecăm zeama de lămâie cu cele 3 linguri de miere și tocătura de ardei. Amestecăm. Dupa ce au trecut cele 20 de minute, scoatem costițele din cuptor, indepărtăm folia și le ungem cu amestecul de miere si zeama de lămâie. Le introducem din nou la cuptor fără folia de aluminiu timp de 25-30 de minute la 190 grade C. Când se rumenesc le putem scoate din cuptor. Poftă bună! 

TIPS-URI

1

Daca doriti ca marinada sa fie mai picanta, adaugati inca 1 sau 2 ardei iuti.

2

Daca nu va place mancarea picanta, scoateti ardeiul iute din lista cu ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costițe picante de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc in crusta de alune de padure cu sos de mango si broccoli