Cosulet cu oua umplute

de LUK in Aperitive / Garnituri, 14 Ian 2011 | 2975 vizualizari

 

N-a iesit chiar cum vroiam decorul dar ouale au fost delicioase...

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 80gr pate de ficat de porc
  • o lingurita de unt
  • 2 linguri de smantana
  • sare,piper dupa gust
  • 2 galbenusuri crude 
  • o lingurita de mustar
  • 400ml ulei
  • gogosar murat pt decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulet cu oua umplute:

Cele 6 oua se pun la fiert in apa cu putina sare 15min.Intre timp pregatim maioneza(amestecam mustarul cu galbenusele si turnam incet uleiul amestecand incontinuu)

Dupa ce au fiert ouale,se racesc,se curata si se taie in jumatate pe lung.Galbenusurile se scot si se pun intr un bol.Se amesteca cu pate,unt,sare si piper dupa gust.

Maioneza o amestecam cu smantana.Din acest sos punem o lingura in compozitia de galbenusuri cu pate.

Punem restul de sos pe 2 platouri.Umplem  albusurile cu amestecul de galbenusuri si pate.Facem cosuletul..cu ajutorul unui posh sau a seringii de ornat tort (forma cu o gaura mica) facem baza cosuletului trasand linii neordonate.Facem tortita din gogosari taiati felii si punem ouale inauntru...Procedam la fel si cu celalat platou sau se decoreaza simplu cu patrunjel verde tocat marunt...

 

TIPS-URI

1

Daca nu va ajunge compozitia pt al doilea cosulet mai puteti face o crema din pate,unt si smantana...

COMENTARII (18)

zaharia_mihaela2005

zaharia_mihaela2005 1

14.01.2011, 23:17

luk ai dreptate cu pofta ca si mie mi-au facut fetele asa ca am facut si eu dar fara cosulet. Asa ca i-au cosuletul de la tine

LUK

LUK 1

14.01.2011, 23:33

I-al Mihaela..poate-l mai dichisesti tu putin sa arate mai bine

jojoba

jojoba 1

15.01.2011, 21:49

yammy, yammy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!