Cosulete cu branza de vaca si gem (mini cheesecakes)

de VanessaAli in Prajituri, 28 Mar 2015 | 2814 vizualizari

 

O reteta mai simpla pentru iubitorii de cheesecake. Aluatul e simplu, coacere scurta si usor de mancat, nimic nu va opreste sa incercati reteta!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • o lingura mare untura,
  • 1 lingura smantana,
  • 2 linguri de zahar,
  • 1 ou+ 1 galbenus,
  • 100 ml lapte,
  • 1/2 praf de copt stins cu otet
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • branza de vaca,
  • gem (afine, capsuni, caise, zmeura, orice gem dulce), nutella, miere
  • Forme pentru briose/tarte
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu branza de vaca si gem (mini cheesecakes):

Se freaca untura cu cele 2 linguri de zahar, dupa care se pune smantana. Se sparge 1 ou si se pune intreg, dupa care mai luam unul si il separam, din moment ce folosim doar galbenusul. Amestecam bine dupa care punem si laptele. Punem putina faina si dupa praful de copt stins cu otet. Adaugam in continuare faina amestecand cu lingura, iar cand devine destul de tare lasam lingura si il framantam cu mana. Continuam, adaugand faina, pana cand aluatul devine foarte putin lipicios si elastic.

Pe o suprafata presaram faina, punem jumatate din aluat si il intindem cu un sucitor uns cu ulei. Intindem foarte subtire din moment ce el va creste oricum. Cu un pahar cu gura foarte mare decupam formele pe care le luam in mana si le mai apasam putin, dupa care le asezam in formele pentru briose (eu am din silicon). Le punem in cuptorul preincalzit pentru 20-30 minute (sau pana sunt rumenite) dupa care le scoatem si le lasam la racit.

Pentru decorare vom folosi o lingurita. Luam o lingurita plina cu branza de vaca (eu am folosit de la Pilos, a fost cremoasa si nu a avut nevoie de pregatire ca la cheesecake) si o punem in cosulet. Peste ea punem gem/nutella/miere.

Si gata! Simplu si rapid!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu branza de vaca si gem (mini cheesecakes)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu visine si bezea