Cosulete cu branza si cascaval

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 24 Aug 2013 | 6619 vizualizari

 

cine iubeste merdenelele poate incerca cu increderea aceasta varianta, in forma de cosulete ;)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foi de placinta (din comert)
  • 1 cutie branza "Ceva Fin" Delaco
  • 1 cutie branza de vaca afumata (din Lidl de la Pilos)
  • cca 300 gr. branza telemea de oaie
  • 3 oua
  • 1 punga cascaval ras (pentru gratin)
  • ulei, cca 200 ml pentru uns foile
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu branza si cascaval:

Intai preparam amestecul de branzeturi astfel: folosind mixerul la viteza mare, batem ouale cu branza "ceva fin", adaugam branza de vaca afumata, zdrobita in prealabil cu furculita. La final adaugam telemeaua data pe razatoarea mica.

Asezam formele de briose in tava.

Impartim cate o foaie de placinta in 12 patratele.

Ungem fiecare patratel cu ulei, folosind o pensula de silicon.

In fiecare forma de briosa asezam cate trei patratele/foaie de placinta.

Dupa ce am taapetat toate formele cu foi de placinta aseezam in fiecare forma cate o lingurita din amestecul de branzeturi.

Deasupra presaram cascaval ras (pentru gratin)

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

Dam tava la copt pentru cca 15 min la 180 grade (sunt gata cand isi schimba foile culoarea din crem in auriu).

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

se pot servi cu bere sau suc de rosii

2

inainte de servire le scatem din formele de briose pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces (care se scurge de pe foi)

RETETA IN IMAGINI

Cosulete cu branza si cascaval-0
Cosulete cu branza si cascaval-1
Cosulete cu branza si cascaval-2
Cosulete cu branza si cascaval-3
Cosulete cu branza si cascaval-4
Cosulete cu branza si cascaval-5
Cosulete cu branza si cascaval-6
Cosulete cu branza si cascaval-7
Cosulete cu branza si cascaval-8
Cosulete cu branza si cascaval-9
Cosulete cu branza si cascaval-10
Cosulete cu branza si cascaval-11
Cosulete cu branza si cascaval-12

COMENTARII (20)

Valclaudia

Valclaudia 1

25.08.2013, 21:13

Facem parte din aceeasi gasca,adica! Treci sa te imbratisez.....

alba_zori

alba_zori 1

27.08.2013, 17:51

ti-au iesit minunate vecinico,imi plac foarte mult

babi5

babi5 1

15.12.2014, 08:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!