Cosulete cu budinca de portocale si fructe de padure

de papabundetot in Prajituri, 9 Feb 2014 | 1119 vizualizari

 

Pentru astazi m-am gandit sa fac un desert simplu,dar aromat,inspirandu-ma din retetele vazute saptamana aceasta la TV.Am facut un rezumat a ceea ce m-a impresionat cel mai mult si au iesit aceste cosulete :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 pachet foi de placinta
  • Pentru budinca de portocale:
  • 2 oua
  • coaja si zeama de la 2 portocale
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Pentru dulceata de fructe de padure:
  • 400 gr fructe de padure
  • 150 gr zahar
  • 75 ml apa
  • 5 pastai cardamon
  • 1 lingurita flori de lavanda
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu budinca de portocale si fructe de padure:

Foile de placinta eu nu le fac in casa,si nici aluatul foietaj,insa pentru cine are mai mult timp si doreste,le poate face in casa.

Am luat fiecare foaie de placinta si am uns-o cu unt topit,apoi am taiat fiecare foaie in 12 patrate.Am luat cate 4 patrate de aluat si le-am pus unul peste altul in mod “dezordonat” in asa fel incat sa se vada frumos marginile cosuletelor,si le-am copt in tava de briose,fiind mai usor astfel sa obtin cosulete egale ca si marime. Mie,dintr-un pachet de foi mi-au iesit 35 de cosulete.

Budinca: Intr-o craticioara am pus 2 oua,le-am batut bine pana au facut spuma,am pus apoi zaharul vanilat,coaja si zeama de portocala,laptele,amidonul,am amestecat foarte bine totul si am pus apoi craticioara la foc mic,amestecand continuu,pana cand budinca s-a ingrosat.Dupa ce a fiert budinca,am dat-o la rece.

Dulceata de fructe de padure: Intr-o oala mica am pus zaharul,apa,pastaile  de cardamon taiate pe lung si florile de lavanda si am pus oala la foc mic,lasand-o sa fiarba pana cand siropul s-a legat putin.Am strecurat apoi siropul pentru a elimina pastaile si florile de lavanda si am adaugat in oala peste sirop fructele de padure,pe care in prealabil le-am dezghetat si scurs bine de apa.Am mai lasat sa fiarba siropul cu fructele de padure aproximativ 20 min,apoi am dat dulceata obtinuta,la racit.

Cand toate componentele s-au racit am montat cosuletele,am pus in fiecare cosulet budinca de portocale si deasupra dulceata de fructe de padure…un deliciu,va asigur! E un desert usor dar foarte aromat care merita incercat.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cosulete cu budinca de portocale si fructe de padure 297050
retete culinare - Cosulete cu budinca de portocale si fructe de padure 297051
retete culinare - Cosulete cu budinca de portocale si fructe de padure 297052
retete culinare - Cosulete cu budinca de portocale si fructe de padure 297053
retete culinare - Cosulete cu budinca de portocale si fructe de padure 297054
retete culinare - Cosulete cu budinca de portocale si fructe de padure 297055

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (20)

diaconta 1

09.02.2014, 22:59

bunaciuni

papabundetot 1

10.02.2014, 09:03

Multumesc dragii mei!!!!!!

_Alina_ 1

10.02.2014, 11:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S