Cosulete cu budinca de portocale si fructe de padure

de papabundetot in Prajituri, 9 Feb 2014 | 2681 vizualizari

 

Pentru astazi m-am gandit sa fac un desert simplu,dar aromat,inspirandu-ma din retetele vazute saptamana aceasta la TV.Am facut un rezumat a ceea ce m-a impresionat cel mai mult si au iesit aceste cosulete :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 pachet foi de placinta
  • Pentru budinca de portocale:
  • 2 oua
  • coaja si zeama de la 2 portocale
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Pentru dulceata de fructe de padure:
  • 400 gr fructe de padure
  • 150 gr zahar
  • 75 ml apa
  • 5 pastai cardamon
  • 1 lingurita flori de lavanda
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu budinca de portocale si fructe de padure:

Foile de placinta eu nu le fac in casa,si nici aluatul foietaj,insa pentru cine are mai mult timp si doreste,le poate face in casa.

Am luat fiecare foaie de placinta si am uns-o cu unt topit,apoi am taiat fiecare foaie in 12 patrate.Am luat cate 4 patrate de aluat si le-am pus unul peste altul in mod “dezordonat” in asa fel incat sa se vada frumos marginile cosuletelor,si le-am copt in tava de briose,fiind mai usor astfel sa obtin cosulete egale ca si marime. Mie,dintr-un pachet de foi mi-au iesit 35 de cosulete.

Budinca: Intr-o craticioara am pus 2 oua,le-am batut bine pana au facut spuma,am pus apoi zaharul vanilat,coaja si zeama de portocala,laptele,amidonul,am amestecat foarte bine totul si am pus apoi craticioara la foc mic,amestecand continuu,pana cand budinca s-a ingrosat.Dupa ce a fiert budinca,am dat-o la rece.

Dulceata de fructe de padure: Intr-o oala mica am pus zaharul,apa,pastaile  de cardamon taiate pe lung si florile de lavanda si am pus oala la foc mic,lasand-o sa fiarba pana cand siropul s-a legat putin.Am strecurat apoi siropul pentru a elimina pastaile si florile de lavanda si am adaugat in oala peste sirop fructele de padure,pe care in prealabil le-am dezghetat si scurs bine de apa.Am mai lasat sa fiarba siropul cu fructele de padure aproximativ 20 min,apoi am dat dulceata obtinuta,la racit.

Cand toate componentele s-au racit am montat cosuletele,am pus in fiecare cosulet budinca de portocale si deasupra dulceata de fructe de padure…un deliciu,va asigur! E un desert usor dar foarte aromat care merita incercat.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu budinca de portocale si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

diaconta 1

09.02.2014, 22:59

bunaciuni

papabundetot 1

10.02.2014, 09:03

Multumesc dragii mei!!!!!!

_Alina_ 1

10.02.2014, 11:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata