Cosulete cu budinca de vanilie si mere

de Merisor in Prajituri, 6 Dec 2012 | 3131 vizualizari

 

Azi am primit produsele comandate din camara si n-am rezistat sa nu le incerc.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 250 ml iaurt de tara
  • 4 linguri zahar
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 800 gr faina
  • 100 gr unt
  • 100 ml ulei
  • un varf lingurita bicarbonat
  • Pentru budinca de vanilie:
  • 750 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 linguri faina
  • 100 gr unt
  • Pentru umplutura cu mere:
  • 4 mere mari
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu budinca de vanilie si mere:

Pentru aluat am frecat untul cu zaharul, am adaugat uleiul si oul intreg, apoi iaurtul in care am dizolvat bicarbonatul.

Am omogenizat bine, am adaugat sarea si esenta apoi faina. Am framantat aluatul si l-am lasat la odihnit 10 minute la frigider.

Pentru budinca de vanilie am amestecat intr-un vas, faina cu praful de budinca si zaharul peste care am pus putin lapte rece si am omogenizat. Apoi am pus restul de lapte caldut, sarea si am pus vasul la foc incet mestecand continuu pana a atins punctul de fierbere, apoi am ridicat de pe foc si am incorporat untul. Am dat budinca la rece.

Merele le-am spalat, le-am scos interiorul si le-am trecut prin robot fara a le curata coaja. Le-am pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara si am lasat pana s-a topit zaharul si s-au colorat putin.

Am luat aluatul, l-am portionat si am asezat in foaie subtire nu mai mare decat degetul mic, pe peretii formelor de cosulete. Am copt la 180 grade cate 25 minute.

Mi-au iesit 10 cosulete.

Dupa coacere am umplut fiecare cosulet cu budinca si mere.

Foarte mult le-a placut baietilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu budinca de vanilie si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

ANNA_46 1

07.12.2012, 13:11

Cred ca le-a placut baietilor asa o bunatate si foarte aspectuoase

Sim0na 1

07.12.2012, 14:45

ce frumos ti-au iesit!!

Merisor 1

07.12.2012, 15:56

Multumesc Simona!
Anna
Eduard
Mon
Ruxy
Elena

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere