Cosulete cu crema de branza si leurda

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2015 | 3221 vizualizari

 

Cu inspiratie de la Laurici. Multumesc scumpicioaso pentru inspiratie!>:D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 220-240 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 80 gr unt
  • 1 lingura seminte de chimen
  • Umplutura:
  • 200 gr branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri unt moale
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1/2 legatura de leurda
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu crema de branza si leurda:

Pentru aluat: se pune faina in bolul robotului de bucatarie, impreunca cu sarea si chimenul. Dam cateva pulsatii robotului, atat cat sa se amestece ingredientele. Adaugam oul si untul cubulete, pornim robotul si lasam pana se formeaza un aluat putin legat. Daca nu are consistenat dorita mai adaugati putina apa rece sau faina, in functie de necesitati. Puneti aluatul in folie de plastic si dati la frigider pentru 30 minute. Rasturnati aluatul pe masa de lucru usor infainata si decopati cercuri cu o forma rotunda. Le puneti in forme de briose sau forme mici de tarte, depinde ce aveti si ce forma doriti sa va iasa. Intepati cu o forculita aluatul din loc in loc. Dam formele la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-18 minute.

Pentru crema de branza: mixam branza pana se desface bine si devine cremoasa. Adaugam treptat smantana si untul mixand de fiecare data. Se adauga sare si piper dupa gust. Leurda spalata si zvantata, se rupe in bucati mai mici, se pune intr-un mojar cu un praf de sare si se piseaza bine pana obtinem o pasta, Se adauga la crema de branza si se amesteca. Se da la frigider pentru 1 ora, se pune crema de branza intr-un pos si se umplu cosuletele. Se pastreaza la frigider si se sevesc ca aperitiv. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

cosuletele sunt fragede, se pot face cu cateva zile inainte de a fi servite

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu crema de branza si leurda" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Somon umplut cu crema de branza