Cosulete cu crema de vanilie si ciocolata

de alilianaa in Dulciuri, 26 Dec 2014 | 978 vizualizari

 

Parol ca eu le-am facut... atata zor a fost ca, sincer, nu mai aveam cum sa fac poze si la etape.... dar stiti ca sunt om serios:)) . Una peste alta sunt niste cosulete tare fragete, bune, putin migaloase, dar de efect spun eu...

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 80 g unt,
  • 200 g faina,
  • un praf de sare,
  • 2 linguri zahar tos,
  • un plic zahar vanilat,
  • un ou ,
  • 2 linguri apa minerala,
  • o jumatate plic praf de copt
  • Crema:
  • 2 oua,
  • 300 ml lapte,
  • 2 1/2 linguri amidon,
  • 4 linguri cu zahar,
  • un praf de sare,
  • 3 linguri mascarpone
  • Glazura:
  • 2 linguri unt,
  • 170 g ciocolata,
  • 100 ml smantana de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu crema de vanilie si ciocolata:

Aluatul:  Intr-un bol punem untul, faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios,  punem si apa si amestecam.Adaugam oul si amestecam din nou.  Lasam aluatul la rece cel putin juma de ora. Dupa aceea se scoate, se intinde cu sucitorul si  se taie rotunduri care se aseaza in forme de briose, se inteapa cu furculita din loc in loc.  Se baga la cuptor pentru cca 20 minute.

Crema: intr-o cratita cu fund mai gros punem ouale , zaharul, praful de sare si zaharul vanilat si mixam bine, pana se omogenizeaza . Adaugam amidonul si omogenizam. Adaugam laptele cate putin, timp in care  mixam sau amestecam cu un tel. Toata compozitia se pune pe foc si cand este gata, are aspectul unei budinci. Lasam la racit bine. La final incorporam branza mascarpone si mixam  bine bine pana ce crema este gata. 

Glazura:  intr-o craticiora mai mica punem untul si ciocolata si cand incepe sa se topeasca se adauga si smantana de frisca. Se lasa pe foc pana la omogenizare totala ( fara a ajunge la fierbere completa) si se da la rece. 

Asamblare: in fiecare cos se pune crema cu ajutorul unul posh, iar de-asupra se aseaza glazura. In fel acesta le umplem pe toate. 

 

 

COMENTARII (30)

alilianaa

alilianaa 1

27.12.2014, 18:25

Rocsi, Iri, va multumesc

alilianaa

alilianaa 1

27.12.2014, 18:26

Moku, Cris, va multumesc

alilianaa

alilianaa 1

27.12.2014, 18:26

Mirela, Mihaela, va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!