Cosulete cu dovleac

de anca_rm in Dulciuri, 29 Oct 2013 | 1548 vizualizari

 

Toamna , natura ne ofera dovleacul. Il putem folosi la deserturi , feluri principale si supe .
Azi am adus un desert .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg dovleac
  • 3 foi placinte
  • 100 ml iaurt de fructe
  • 3 foi gelatine
  • 5 linguri miere albine
  • 2 banane
  • zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu dovleac:

Foile de placinta le decongelam .

Intindem fiecare foaie pe blatul de lucru si o ungem cu ulei de floarea soarelui sau cu unt topit ( eu am folosit ulei ).

Fiecare foaie o taiem pe lung in trei si dupa aceea pe latime tot in trei , astfel incat sa obtinem 9 patrate .

Patratele le asezam in formele de briose , cate trei intr-o forma.

Procedam la fel si pentru celelalte foi  .

Dam tava la cuptor (cuptorul preincalzit la 180 grade) si le lasam cam 5 minute , pana cand se rumenesc usor .

Scoatem tava si putem pregati umplutura de dovleac .

Dovleacul il curatam de mijloc si il punem la fiert sau la copt ( eu l-am copt ) , pana cand este moale . Il lasam la racit .

Desfacem coaja si asezam pulpa intr-un castron. Adaugam iaurtul , bananele , mierea de albine si zeama de lamaie . Facem un piure fin cu ajutorul blenderului sau a zdrobitorului de cartofi .

Punem de-o parte si pregatim gelatine conform instructiunilor de pe ambalaj .

Cand este dizolvata o aduagm in piure si amestecam .

Vom umple cosuletele , deasupra putem pune nuci ,  gem de macese sau orice altceva doriti.

Presaram cu zahar pudra si dam la frigider pana in momentul servirii .

 

 

TIPS-URI

1

in loc de cosuletele de foi de placinta se pot folosi cupe

2

se poate adauga aroma preferata

RETETA IN IMAGINI

Cosulete cu dovleac-0
Cosulete cu dovleac-1
Cosulete cu dovleac-2
Cosulete cu dovleac-3
Cosulete cu dovleac-4
Cosulete cu dovleac-5
Cosulete cu dovleac-6
Cosulete cu dovleac-7
Cosulete cu dovleac-8

COMENTARII (17)

anca_rm

anca_rm 1

29.10.2013, 15:34

Ralu, Krysty

Reteta-Video

Reteta-Video 1

30.10.2013, 12:04

Delicios!

Lia_

Lia_ 1

31.10.2013, 07:38

bunaciuni ... ca de obicei

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12