Cosulete cu dovleac

de anca_rm in Dulciuri, 29 Oct 2013 | 4158 vizualizari

 

Toamna , natura ne ofera dovleacul. Il putem folosi la deserturi , feluri principale si supe .
Azi am adus un desert .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg dovleac
  • 3 foi placinte
  • 100 ml iaurt de fructe
  • 3 foi gelatine
  • 5 linguri miere albine
  • 2 banane
  • zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu dovleac:

Foile de placinta le decongelam .

Intindem fiecare foaie pe blatul de lucru si o ungem cu ulei de floarea soarelui sau cu unt topit ( eu am folosit ulei ).

Fiecare foaie o taiem pe lung in trei si dupa aceea pe latime tot in trei , astfel incat sa obtinem 9 patrate .

Patratele le asezam in formele de briose , cate trei intr-o forma.

Procedam la fel si pentru celelalte foi  .

Dam tava la cuptor (cuptorul preincalzit la 180 grade) si le lasam cam 5 minute , pana cand se rumenesc usor .

Scoatem tava si putem pregati umplutura de dovleac .

Dovleacul il curatam de mijloc si il punem la fiert sau la copt ( eu l-am copt ) , pana cand este moale . Il lasam la racit .

Desfacem coaja si asezam pulpa intr-un castron. Adaugam iaurtul , bananele , mierea de albine si zeama de lamaie . Facem un piure fin cu ajutorul blenderului sau a zdrobitorului de cartofi .

Punem de-o parte si pregatim gelatine conform instructiunilor de pe ambalaj .

Cand este dizolvata o aduagm in piure si amestecam .

Vom umple cosuletele , deasupra putem pune nuci ,  gem de macese sau orice altceva doriti.

Presaram cu zahar pudra si dam la frigider pana in momentul servirii .

 

TIPS-URI

1

in loc de cosuletele de foi de placinta se pot folosi cupe

2

se poate adauga aroma preferata

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

anca_rm 1

29.10.2013, 15:34

Ralu, Krysty

Reteta-Video 1

30.10.2013, 12:04

Delicios!

Lia_ 1

31.10.2013, 07:38

bunaciuni ... ca de obicei

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac: Reteta simpla si delicioasa pentru un desert de toamna