Cosulete cu dulceata si nuci

de Julie in Prajituri, 24 Aug 2010 | 15417 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 4 galbenusuri, 
  • 4 linguri cu lapte, 
  • 200 g  unt, 
  • 75 g zahar farin,
  • 2 linguri ulei, 
  • o lingurita bicarbonat de amoniu, 
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • aprox. 400 g faina.
  • Pentru umplutura:
  • 4 albusuri,
  • 3 linguri cacao, 
  • o cana cu nuci macinate, 
  • esenta de vanilie, 
  • coaja rasa de portocala,
  • dulceata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu dulceata si nuci:

Aluatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema. Se adauga apoi untul moale, laptele,uleiul, coaja de portocala, esenta 
si bicarb.de amoniu stins in zeama de lamaie. Se framanta bine. Se intinde o foaie de aluat, nu foarte groasa si se taie cercuri cu care se umplu  formele de cosulet.

Umplutura:

Albusurile se bat bine cu zaharul. Cand s-au intarit se adauga nucile, cacaua si esenta de vanilie. Compozitia se pune intr-o punga care se taie la un colt. In  formele imbracate cu aluat  se pune cate o lingurita de dulceata iar deasupra se aseaza (cu ajutorul pungii) cate putin din amestecul de bezea. Se incalzeste inainte cuptorul si se coc la foc potrivit aprox. 20-25 minute.

Se lasa sa se raceasca si se scot usor din forme. Se pot pudra cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Cosulete cu dulceata si nuci-0
Cosulete cu dulceata si nuci-1
Cosulete cu dulceata si nuci-2
Cosulete cu dulceata si nuci-3
Cosulete cu dulceata si nuci-4

COMENTARII (15)

diaconta

diaconta 1

02.10.2010, 20:23

le-am facuuuuuuuuut si eu ce bune sunt

Julie

Julie 1

04.10.2010, 20:52

Lacramioara, incearca-le! Uite si Dia garanteaza ca sunt bune!

diaconta

diaconta 1

04.10.2010, 20:58

Garantat 100%

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!