Cosulete cu fructe

de gaby_gabytza in Prajituri, 1 Mai 2013 | 2861 vizualizari

 

reteta e de la Nadina

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 15 g drojdie
  • 250 ml apa calduta
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • umplutura
  • banane
  • mere
  • cirese din compot
  • zarzari din compot
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu fructe:

 

Cernem faina intr-un bol.Adaugam drojdia si o dizolvatM in apa calduta si o lasam 10 minute a.Adaugam zaharul pe margine cu plicurile de zahar vanilat.In drojdie adaugam esenta si sarea.Incepem sa framantam cu apa calduta pana devine un aluat nelipicios.La sfarsit adaugam uleiul si mai framantam putin si dam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp scoatem samburi din cirese si zarzari si lasam sa se scurga de zeama.Bananele si merele le taiem cubulete si le amestecam cu ciresele si zarzarele.

Intindem aluatul si decupam cerculete cu ajutorul unui pahar sau unei cesti.Asezam cerculete intr-o tava de briose unsa cu ulei.Le ridicam marginile in forma de cos iar in mijloc adaugam cate o lingura din compozitia de fructe atat cat sa acopere cosul impreuna cu sucul lasat de ele.Dam la cuptor pana se rumeneste frumos cosul.

Putem servi cu frisca deasupra daca dorim dar eu nu am avut in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu fructe