Cosulete cu gem

de Rux in Prajituri, 16 Sep 2014 | 4973 vizualizari

 

Blat de tarta fraged, gemul preferat.... in cazul meu de prune brumarii, combinate intr-un desert delicios de toamna...se prepara extrem de rapid, fara timpi de asteptare prea mari , cosuletele pot fi umplute si cu fructe sau crema de vanilie....il recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 gr unt( gras 85%)
  • 200 gr faina + 15 gr( in jur de o lingura cu varf) + o mana de faina pentru infainat
  • un ou maricel
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • un varf de cutit de praf de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • gemul favorit( eu am pus de prune)
  • hartiute si forme din silicon pentru tarte
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu gem:

Acest aluat se prepara din ingredientele reci scoase abia de la frigider, astfel ca nu va mai fi nevoie de timpul de asteptare de 30 de minute. 

Se prepara blatul: se amesteca toate ingredientele, untul  rece taiat felii si oul, sarea, vanilia, coaja de portocala, faina plus praful de copt, se framanta bine si la sfarsit se mai adauga o lingura de faina, acum vom constata ca nu se mai lipeste de mana deci este gata.

Vom rupe din aluat 14 bilute de dimensiunea unei mingii de ping pong, apoi pe o suprafata usor infainata le vom intinde cu mana si le vom aseza in hartiute, apoi in cele de silicon.( Daca aveti alta idee aplicati-o :)) In acest moment le vom umple cu gem.

Coacem  cosuletele pentru 30 de minute la 190 de grade Celsius.

Scoatem cosuletele de la cuptor si le lasam la racit, numai dupa aceea le vom transfera pe un platou. ( Daca procedam altfel  blatul foarte fraged se va rupe usor).

Sunt gata de mancat si sunt extrem de delicioase! :)

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cosulete cu gem-0
Cosulete cu gem-1
Cosulete cu gem-2
Cosulete cu gem-3
Cosulete cu gem-4
Cosulete cu gem-5
Cosulete cu gem-6
Cosulete cu gem-7

COMENTARII (36)

Rux

Rux 1

17.09.2014, 19:13

Multumesc Motane

Xandrinne

Xandrinne 1

17.09.2014, 20:45

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

24.09.2014, 16:07

ce bune sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!