Cosulete cu nuca si gem

de Criss in Prajituri, 19 Mai 2012 | 27951 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru cosulete: 

  • 550 g faina
  • 250 g unt/margarina
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Pentru umplutura:

  • 4 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingura esenta de rom
  • 250 g nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu nuca si gem:

Mai intai amestecam faina cu untul taiat cubulete, adaugam zaharul, vanilia, galbenusurile, smantana, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si framantam un aluat pe care il lasam o ora in frigider. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga esenta de rom, apoi in final, amestecand usor cu o paleta, adaugam nucile macinate.   Cosuletele de tabla se ung cu ulei. Aluatul se intinde pe planseta, se decupeaza cerculete care se pun in cosuletele de tabla. In fiecare cosulet se pune dulceata (de visine in cazul meu).  Peste dulceata se pune umplutura din albusuri cu nuca. Se poate pune intr-un posh si sprita sau pur si simplu se poate pune cu o lingura. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coc cosuletele 35 minute la foc mic.  Dupa racire se pudreaza cu zahar. Sunt foarte fragede si foarte bune.
Mie mi-au iesit 30 de bucati, dar mi-a mai ramas aluat. Nu si umplutura, asadar aluatul l-am pus in frigider si maine mai pregatesc umplutura. Data viitoare am sa fac umplutura din 6 albusuri si 300 g nuca. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cosulete cu nuca si gem 163315
retete culinare - Cosulete cu nuca si gem 163316
retete culinare - Cosulete cu nuca si gem 163317
retete culinare - Cosulete cu nuca si gem 163318
retete culinare - Cosulete cu nuca si gem 163319
retete culinare - Cosulete cu nuca si gem 163320
retete culinare - Cosulete cu nuca si gem 163321

COMENTARII (20)

iri_iri 1

20.05.2012, 22:28

vreauuuuuuuuuu

Criss 1

21.05.2012, 08:41

Multumesc dragele mele. Ma bucur ca va plac. Va recomand sa le incercati. Sunt atata de fragede si bune incat se topesc in gura.

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D