Cosulete cu nuca si gem

de Criss in Prajituri, 19 Mai 2012 | 98434 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru cosulete: 

  • 550 g faina
  • 250 g unt/margarina
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Pentru umplutura:

  • 4 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingura esenta de rom
  • 250 g nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu nuca si gem:

Mai intai amestecam faina cu untul taiat cubulete, adaugam zaharul, vanilia, galbenusurile, smantana, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si framantam un aluat pe care il lasam o ora in frigider. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga esenta de rom, apoi in final, amestecand usor cu o paleta, adaugam nucile macinate.   Cosuletele de tabla se ung cu ulei. Aluatul se intinde pe planseta, se decupeaza cerculete care se pun in cosuletele de tabla. In fiecare cosulet se pune dulceata (de visine in cazul meu).  Peste dulceata se pune umplutura din albusuri cu nuca. Se poate pune intr-un posh si sprita sau pur si simplu se poate pune cu o lingura. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coc cosuletele 35 minute la foc mic.  Dupa racire se pudreaza cu zahar. Sunt foarte fragede si foarte bune.
Mie mi-au iesit 30 de bucati, dar mi-a mai ramas aluat. Nu si umplutura, asadar aluatul l-am pus in frigider si maine mai pregatesc umplutura. Data viitoare am sa fac umplutura din 6 albusuri si 300 g nuca. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada de biscuiti