Cosulete cu piersici si branza ricotta

de papabundetot in Prajituri, 21 Iul 2013 | 2903 vizualizari

 

Am mai avut in congelator un pachet de aluat foietaj si ma tot gandeam ce sa fac cu el,sa fie si bun si deosebit dar si dulce si sa se faca relativ rapid.Pentru ca de dimineata am fost la piata am luat cateva piersici dar si o smantana pentru ca vroiam sa fac o ciorba de salata dar…nu am gasit salata asa ca din smantana am facut frisca. :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 450 gr aluat foietaj
  • 6 piersici
  • 250 gr smantana 
  • 150 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • o lingura branza ricotta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu piersici si branza ricotta:

Aluatul de foietaj l-am intins pe masa de lucru si l-am impartit in 12 parti aproximativ egale (de forma dreptunghiulara),in tava de briose am pus aluatul formand niste cosulete pe care le-am tapetat cu putin unt pe interior si apoi am pus felii subtiri de piersici (cam 3-4 felii in fiecare cosulet).Am pus putin zahar peste piersici si am dat tava la cuptor pana aluatul s-a copt.

Intre timp am mai taiat cubulete celelalte piersici…cam 4 buc,am luat o tigaie in care am pus unt si piersicile cubulete,zahar vanilat si putina esenta de vanilie si am pus la foc unde am lasat pana s-au caramelizat piersicile. Am scos apoi piersicile si le-am dat deoparte sa se raceasca.

Smantana din piata am batut-o cu mixerul pana s-a facut o delicioasa frisca,am adaugat si putin zahar in ea si apoi o lingura de branza ricotta si amestecul astfel format l-am dat la frigider pana cand s-au racit cosuletele.

Am umplut apoi cosuletele cu dulceata de piersici si crema de branza ricotta cu frisca.A fost tare bun…si cam putin 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu piersici si branza ricotta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu crema de vanilie