Cosulete cu prune si crema de vanilie

de T I M E A in Prajituri, 31 Aug 2012 | 2041 vizualizari

 

Pentru ca inca suntem in sezonul prunelor, incerc sa profit din plin de ele. Am facut aceste mici cosulete si inca mai am in plan cateva prajituri cu prune. Si chiar daca se gata prunele din piata am cateva pungi de rezerva in frigider :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 125 gr margarina
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 2 linguri apa rece
  • 200-250 gr faina
  • coaja de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 40-45 prune
  • 10 lingurite zahar
  • scortisoara
  • crema de vanilie (eu am folosit crema de vanilie de la Dr. Oetker)
  • 250 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu prune si crema de vanilie:

Pragatim un aluat din ingredientele de mai sus pe care il tinem la frigider aprox o ora.

Intindem aluatul si decupam cercuri mai maricele pe care le asezam in forme

Umplem formele cu prune, cam 4-5 jumatati in fiecare, apoi punem cate o jumatate de lingurita de zahar si scortisoara. Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 35-40 minute.

Scoatem tava din cuptor si lasam sa sa raceasca, dupa care scoatem cosuletele din forme.

Pregatim crema de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj si umplem fiecare cosulet cu crema.

Pastram la rece.

Un desert usor, racoros si placut! 

 

RETETA IN IMAGINI

Cosulete cu prune si crema de vanilie-0
Cosulete cu prune si crema de vanilie-1
Cosulete cu prune si crema de vanilie-2
Cosulete cu prune si crema de vanilie-3
Cosulete cu prune si crema de vanilie-4
Cosulete cu prune si crema de vanilie-5
Cosulete cu prune si crema de vanilie-6

COMENTARII (32)

T I M E A 1

01.09.2012, 18:05

Alina ma bucur ca iti plac

mena29 1

02.09.2012, 16:55

Plac si mie

T I M E A 1

02.09.2012, 21:52

Ma bucur Mena

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04