Cosulete cu prune si crema de vanilie

de T I M E A in Prajituri, 31 Aug 2012 | 4573 vizualizari

 

Pentru ca inca suntem in sezonul prunelor, incerc sa profit din plin de ele. Am facut aceste mici cosulete si inca mai am in plan cateva prajituri cu prune. Si chiar daca se gata prunele din piata am cateva pungi de rezerva in frigider :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 125 gr margarina
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 2 linguri apa rece
  • 200-250 gr faina
  • coaja de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 40-45 prune
  • 10 lingurite zahar
  • scortisoara
  • crema de vanilie (eu am folosit crema de vanilie de la Dr. Oetker)
  • 250 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu prune si crema de vanilie:

Pragatim un aluat din ingredientele de mai sus pe care il tinem la frigider aprox o ora.

Intindem aluatul si decupam cercuri mai maricele pe care le asezam in forme

Umplem formele cu prune, cam 4-5 jumatati in fiecare, apoi punem cate o jumatate de lingurita de zahar si scortisoara. Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 35-40 minute.

Scoatem tava din cuptor si lasam sa sa raceasca, dupa care scoatem cosuletele din forme.

Pregatim crema de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj si umplem fiecare cosulet cu crema.

Pastram la rece.

Un desert usor, racoros si placut! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu prune si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

T I M E A 1

01.09.2012, 18:05

Alina ma bucur ca iti plac

mena29 1

02.09.2012, 16:55

Plac si mie

T I M E A 1

02.09.2012, 21:52

Ma bucur Mena

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune