Cosulete cu salata

de ala_oancea in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2010 | 11674 vizualizari

 

Dupa o reteta din cartea "100 Best Tapas"

 

INGREDIENTE

  • Cosulete:
  • 250 gr faina
  • 150 gr unt
  • 1 galbenus
  • 3 linguri apa
  • sare
  • Salata:
  • morcov
  • mazare
  • ceapa
  • porumb
  • ardei rosu
  • ardei verde
  • maioneza
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu salata:

Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea, se adauga untul rece taiat cubulete, galbenusul si apa si se framanta bine. Se lasa sa stea la temperatura camerei o ora, dupa care se intinde o foaie, se decupeaza si se intinde in formele unse si tapetate cu faina. Se inteapa la baza cu furculita, se lasa formele in frigider pentru 15 minute, apoi se coc aprox 15-20 de minute.

Se curata morcovul si se taie in cubulete mici. Se pune la fiert adaugand mai spre final si mazarea. Cand sunt fierte se scurg si se lasa sa se raceasca. Se taie si ardeii si ceapa in cubulete mici. Se amesteca toate legumele cu maioneza (1 galbenus, 1 lingurita de mustar, ulei) si se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza salata in cosulete si se tin la rece.

TIPS-URI

1

Se pot umple si cu alte tipuri de salate

2

Aluatul este foarte bun si crocant

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu salata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cosulete umplute cu branza, masline si ciuperci