Cosulete cu vanilie si capsuni

de Rux in Prajituri, 23 Apr 2012 | 2441 vizualizari

 

Ce si cum sa va mai spun? Topitoare...nu ai cum sa nu te indragostesti...

 

INGREDIENTE

  • Crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • 8 linguri faina
  • 700 ml lapte
  • extract de vanilie dupa gust( sau vanilie esenta)
  • aluat de foietaj
  • galbenusuri pentru uns
  • capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu vanilie si capsuni:

Crema:

Galbenusurile se amesteca la mixer cu zaharul. Se adauga faina si putin lapte sa subtieze compozitia. Laptele se infierbanta si in el se adauga vanilia, Se toarna in fir subtire compozitia de ou si se tine pe foc pana se ingroasa si devine crema consistenta. In maxim 12 minute putem lua de pe foc. Racim crema.

Aluatul in dezghetam si formam cosuletele. Decupam cu o forma rotunda mai mare si apoi cu una mai micuta si ridicam marginea, pe care o vom lipi de baza, formand un cosulet. Eu am  sacrificat o parte din foietaj sa fac impletitura. Il ungem cu ou. Si coacem pana se rumeneste. 

Lasam la racit apoi umplem cu crema si capsuni in functie de inspiratia personala.

 

TIPS-URI

1

alegeti un aluat de foietaj de buna calitate

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cosulete cu vanilie si capsuni 159573
retete culinare - Cosulete cu vanilie si capsuni 159574
retete culinare - Cosulete cu vanilie si capsuni 159575
retete culinare - Cosulete cu vanilie si capsuni 159576
retete culinare - Cosulete cu vanilie si capsuni 159577
retete culinare - Cosulete cu vanilie si capsuni 159578
retete culinare - Cosulete cu vanilie si capsuni 159579
retete culinare - Cosulete cu vanilie si capsuni 159580

COMENTARII (39)

Rux 1

26.04.2012, 11:55

Sigur sigur Simona, multumesc

Rux 1

26.04.2012, 11:55

Miuta, au fost deliciu...pupici

babi5 1

18.12.2014, 09:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55