Cosulete cu vanilie si mousse de fructe de padure

de Criss in Prajituri, 6 Apr 2012 | 5831 vizualizari

 

N-as putea spune ca sunt intr-o etapa roz a vietii mele, insa macar daca viata nu e roz, sa incercam sa ne amagim si sa o coloram in roz. :)
Daca pana acum aveam un fix cu cupcakes-urile (un fix care inca nu mi-a trecut de tot :) ), acum am de gand sa ma axez pe minitarte, aceste dragalase cosulete care se pot umple in fel si chip, in functie de gust si imaginatie.
De aceasta data am ales o combinatie de crema de vanilie si mousse de fructe de padure.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cosulete:
  • -200 g faina
  • -100 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • -1 galbenus de ou
  • -1 lingura apa rece
  • Crema de vanilie:
  • -250 ml lapte
  • -1 lingura faina sau amidon
  • -1 ou
  • -2-3 linguri zahar
  • -esenta de vanilie
  • Mousse de fructe de padure:
  • -300 g mix de fructe de padure
  • -3 linguri zahar (se poate si mai mult)
  • -1 lingurita gelatina
  • -1 lingura apa
  • -300 ml frisca
  • Spirale de ciocolata:
  • -50 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu vanilie si mousse de fructe de padure:

Pentru cosulete: Se amesteca toate ingredientele si aluatul rezultat se pune in frigider pentru 1 ora. Se intinde apoi, se decupeaza cerculete care se pun in cosuletele de tabla unse in prealabil cu ulei/margarina/unt. Se inteapa cu furculita sa nu se umfle si se coc 25 minute, pana devin aurii.

Pentru crema de vanilie: Se amesteca toate ingresientele si se fierbe crema pana capata consistenta unei budinci. Se repartizeaza crema in cosulete.

Mousse de fructe de padure: Fructele se lasa sa se decongeleze, apoi se paseaza indepartandu-se astfel samburii. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul si se incalzeste pana aproape de fierbere. Apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca si se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste frisca batuta. Cu aceasta crema se orneaza prajiturelele.  

Spirale de ciocolata: Se topeste ciocolata la microunde, apoi se toarna intr-o punga. Se taie varful pungii si pe hartie de copt se deseneaza spirale de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu vanilie si mousse de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Criss 1

07.04.2012, 06:33

Asa e Ruxy, ai perfecta dreptate.

jolygina 1

08.04.2012, 11:38

ce frumoase sunt

Criss 1

08.04.2012, 18:53

Multumesc Gina.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu crema de pepene galben