Cosulete cu vinete

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2016 | 4178 vizualizari

 

La noi vin la colindat si barbati, iar acestia prefera ceva sarat si un pahar de tuica asa ca am pregatit aceste aperitive cu vinete special pentru ei. Asa deci daruri pentru colindatori. Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Aluat cosulete
  • -100 gr unt
  • -100 gr untura
  • -300 gr faina
  • -100 ml apa
  • -sare
  • Umplutura :
  • -600 gr vinete coapte si tocate
  • -200 gr cascaval afumat
  • -1 ceapa
  • -2 oua
  • -sare
  • -piper
  • -2 linguri ulei
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu vinete:

Aluatul: 

Trebuie sa va spun ca mi-au iesit 40 bucati

Intr-un vas punem faina si restul ingredientelor , mai putin apa . Incepem sa omogenizam si adaugam treptat apa pana cand avem un aluat omogen si maleabil.

Il punem la frigider pentru aproximativ 1 ora in folie de plastic .

Umplutura:

Ceapa o taiem solzisori si o calim in ulei . Scurgem execesul de ulei si punem ceapa peste vinetele tocate si scurse.

Razuim cascavalul si il lasam , deocamdata deoparte.

Ouale le separam: galbenusurile le batem cu o furculita impreuna cu sare si piper, albusurile deocamdata le lasam deoparte la temperatura camerei .

Amestecam vinetele cu ceapa , ¾  parti din cascaval si galbenusurile si gustam sa vedem daca sunt potrivite de sare si piper.

Din aluat intindem o foaie cam de 0.5 cm grosime si decupam cercuri cu un pahar. Asezam cercurile in formele de tarta sau briose.

Acum e momentul sa batem albusurile spuma tare si sa le incorporam prin rasturnare in vinete.

Umplem cosuletele cu vinete si dam totul la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute.

Scoatem din cuptor si presaram deasupra fiecarui cosulet putin cascaval razuit (din cel ramas ) , punem din nou la cuptor si mai lasam 10 minute.

 

 Sunt bune caldute , dar si mai bune reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu vinete" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu unt