Cosulete de foietaj cu creveti in sos de smantana

de JustLoveCookin in Fructe de mare, 3 Dec 2010 | 5685 vizualizari

 

Un aperitiv delicat cu un gust cremos si delicioooss…Puteti impleti aluatul sub forma de cosulete sau sa procedati muuult mai rapid decupand cercuri,taindu-le pe mijloc,si umplandu-le.In oricare din aceste doua variante insa,sunt un aperitiv perfect pentru o masa speciala.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete aluat foietaj
  • 1 albus pt uns
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi rosii (eu am avut doar verde)
  • 35 g unt (sau ulei masline)
  • 6 linguri vin alb sec
  • 200 ml smantana
  • 350 g creveti curatati
  • sare ,piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete de foietaj cu creveti in sos de smantana:

Intindem aluatul foietaj (sa il cumparati dreptunghiular,nu ca mine rotund,insa era destinat unor quiche) si il taiem in fasii groase de 2 cm si lungi de 12 cm. Preincalzim cuptorul la 220 grade.

Incepem sa impletim niste cosulete,de fapt ar trebui sa ungem intai fasiile,insa eu am constatat ca e mai bine sa le lasam asa,cel mult sa inmuiem putin degetul in albus si sa il folosim ca adeziv.Eu am lasat cam mult spatiu intre benzi,voi sa le apropiati mai mult.

Asezam grilajele obtinute peste niste castronele termorezistente sau forme de aluminiu,le ungem usor cu albusul si le dam la cuptor pana se umfla si rumenesc.Le scoatem si le punem deoparte.Eu din al doilea pachet de aluat am decupat cercuri de 10 cm in diametru si le-am dat la cuptor.

Intre timp punem la fiert apa cu o 1/2 lingura de sare, iar cand incepe sa clocoteasca punem crevetii. Ii lasam  3 minute si ii scoatem cu o paleta. Taiem feliute 2 cepe le punem la calit cu 25 grame de unt.Taiem feliute si ardeii si ii adaugam. Lasam 1-2 minute, apoi turnam 6 linguri de vin sec alb (daca nu aveti puteti pune si putina apa) si lasam 1 minut.Turnam smantana si amestecam bine. Curatam crevetii sau daca erau deja fara carapace ii punem direct peste restul si mai lasam  cateva minute,pana sosul scade bine.

Umplem cosuletele,sau daca alegem varianta discurilor,le taiem in 2 si le umplem.

 

RETETA IN IMAGINI

Cosulete de foietaj cu creveti in sos de smantana-0
Cosulete de foietaj cu creveti in sos de smantana-1
Cosulete de foietaj cu creveti in sos de smantana-2

COMENTARII (20)

Cris2711

Cris2711 1

19.12.2010, 17:24

foarte reusite si arata superb

elena1988

elena1988 1

11.02.2011, 15:30

adry88

adry88 1

22.05.2011, 18:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!