Cosulete de orez cu pasta de avocado--reteta fara guten

de adnia in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2013 | 1506 vizualizari

 

Dupa ce recent am povestit despre tipuri de faina fara gluten, iata ca vin cu inca o reteta care se poate prepara foarte usor si rapid. Chiar daca nu suferim de celiachie, este totusi demn de luat in seama faptul ca utilizarea , macar din cand, a tipurilor de faina fara gluten reprezinta o varianta mai sanatoasa...si cine nu se preocupa indeaproape de asa ceva?
Eu una, recunosc faptul ca am inceput sa cochetez cu aceasta idee in ultima vreme, nu pt. ca as suferi de vreo intoleranta, dar intr-o lume invadata de E-uri, incerc sa mentin o alimentatie sanatoasa in familia mea, fara excese..dar si fara extreme:)

 

INGREDIENTE

Pt. aceste minunate cosulete avem nevoie de:

  • 100 gr. orez cu bobul lung
  • 200 gr. faina de orez
  • 2 linguri ulei de dovleac (puteti folosi orice tip de ulei aveti la indemana)
  • sare
  • verdeturi uscate, sub forma de pudra

Pt. crema de avocado:

  • 1/2 avocado copt bine
  • 2-3 lingurite zeama de lamaie
  • sare, piper, dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete de orez cu pasta de avocado--reteta fara guten:

 

Se fierbe orezul bine de tot, se spala cu apa rece, se strecoara si se paseaza in blender impreuna cu uleiul si putina apa, pana devine pasta . Se rastoarna intr-un bol, se adauga sarea, verdeturile uscate si faina de orez. Se framanta totul bine, pana devine un aluat tare, care se lasa "la odihnit" cca 2 ore.
Dupa ce s-a scurs acest timp, se scoate forma de fonta in acre vom forma coculetele (asemanatoare cu cea de nuci...stiti voi, forma aceea veeeche-veche de pe vremea parintilor nostri:)) si se pune la incins pe aragaz/plita. Se unge cu ulei, iar aluatul se intinde in foaie pe planseta, se decupeaza cercuri care se aseaza in forma incinsa de pe plita. Se coc pe ambele parti cca. 5 min. in total. Acum cosuletele sunt gata si se scot din forma!
Dupa ce acestea s-au racit, se prepara pasta de avocado: jumatatea de avocado se curata de coaja, iar pulpa se paseaza cu mixerul, impreuna cu zeama de lamaie, sarea si piperul.
Cosuletele se umplu cu pasta verde, se decoreaza si se consuma imediat. Eventual, se pot pastra la frigider max. 1 ora.

 

TIPS-URI

1

daca nu detineti o astfel de forma de fonta, destul de greu de gasit, puteti folosi forme individuale de savarine, iar cosuletele sa le coaceti in orb la cuptor Enjoy!

COMENTARII (11)

Zamfira 1

17.02.2013, 19:12

Rocsi 1

17.02.2013, 19:22

adnia 1

17.02.2013, 23:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18