Cosulete fragede cu nuca si dulceata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 4 Iun 2014 | 6365 vizualizari

 

Reteta de aluat am preluat-o in urma cu vreo 2 ani de la Ioana (e-retete.ro).

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 460 g faina
  • 9-10 linguri apa
  • 4 linguri untura
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 linguri otet
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 1 borcan dulceata de prune
  • nuca macinata
  • 1lingura esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete fragede cu nuca si dulceata:

Umplutura: amestecam dulceata de prune cu nuca macinata pana obtinem o pasta

tare apoi adaugam esenta de rom.

Aluat: intr-un vas punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu

o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza).

Adaugam faina cernuta si framantam cu mana pana aluatul este omogen.

Framantam aluatul aproximativ 5 minute (acesta nu trebuie sa se lipeasca de maini).

Impartim apoi aluatul in 4 bucati.

Pe masa de lucru intindem o bucata mai mare de hartie de copt pe care o pudram cu faina.

Intindem dintr-o bucata de aluat o foaie dreptughiulara subtirica apoi decupam cerculete (cu ajutorul unui pahar) putin mai mari decat formele de cosulete.

Asezam cercurile de aluat in forme si presam usor.

Punem cate o lingurita de umplutura si asezam deasupra cate o floricica (din acelasi aluat am decupat floricelele cu ajutorul unei forme pentru fursecuri/fondant).

Coacem cosuletele la foc portivit pana se rumenesc usor (NU trebuie sa se rumeneasca tare, ci foarte, foarte usor!!)

Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se raceasca si abia inainte de servire le vom pudra cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Aluatul NU contine zahar!

2

La inceput punem doar 9 linguri de apa, iar daca aluatul este faramicios si simtim ca nu se leaga atunci cand il framantam, adaugam inca o lingura de apa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete fragede cu nuca si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede