Cotlet cu ceapa caramelizata si cartofi copti

de alldaycooking in Mancaruri cu carne, 4 Feb 2012 | 1525 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 gr cotlet cu os (5 bucati)
  • boia dulce
  • nucsoara
  • cimbru
  • rozmarin
  • sare
  • ulei de masline
  • 2 cepe
  •  2 linguri otet balsamic
  • 1 lingurita fructoza
  • cartofi
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet cu ceapa caramelizata si cartofi copti:

Am amestecat condimentele si le-am presarat peste cotletele de porc. Intentionam sa fac cotletele la cuptor, dar in criza de timp am decis sa le prajesc in foarte putin ulei de masline. Am rumenit pe am parti carnea, apoi am asezat-o pe farfurii.

Cepele le-am curatat si le-am taiat destul de grosier. Am pus ceapa sa se prajeasca in putin ulei de masline si am supravegheat sa nu se arda. In momentul cand a inceput sa se coloreze putin, am adaugat foarte putina apa si am amestecat din timp in timp. Cand a scazut apa am adaugat 2 linguri de otet balsamic si am lasat pe foc pana s-a evaporat lichidul. La sfarsit am adaugat fructoza si am amestecat pana cand aceasta s-a caramelizat. Am pus cate putina ceapa caramelizata pe fiecare bucata de cotlet. Cartofii i-am spalat bine si i-am copt in coaja la 250 de grade Celsius. Cand au fost copti, i-am curatat de coaja, i-am taiat in jumatati si am pus cate putin unt pe fiecare cartof.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cotlet cu ceapa caramelizata si cartofi copti 144374
retete culinare - Cotlet cu ceapa caramelizata si cartofi copti 144375

COMENTARII (16)

dentistutza 1

05.02.2012, 12:55

o bunatate!!!

mihaelar63 1

08.02.2012, 22:24

Delicios , am sa incerc si eu ceapa caramelizata

horia 1

11.02.2012, 13:25

arata superb!felicitari!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D