Cotlet cu ciuperci la cuptor

de Rocsi in Porc, 28 Oct 2013 | 17192 vizualizari

 

Daca tot am avut o zi proasta, macar sa va dau sa mancati sa nu mergeti cu burtile goale la somn ;). Un preparat simplu, gustos si cat timp sta la cuptor putem sa ne terminam treburile sau sa ne relaxam.

 

INGREDIENTE

  • 5 felii cotlet de porc fara os
  • 2 cepe mari
  • 1 borcan mic ciuperci intregi
  • 1/2 ardei kapia
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet cu ciuperci la cuptor:

Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Ciupercile le spalam si le taiem feliute.  Ardeiul kapia il curatam de seminte si il fasii.
Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa 2-3 minute la foc potrivit, adaugam ciupercile apoi ardeiul kapia. Acoperim totul cu o cana de apa. Rosiile le taiem cubulete, le punem in tigaie, apoi pasta de tomate. Condimentam cu sare, piper si busuiocul uscat.

Lasam totul la fiert 2 minute, apoi tragem tigaia de pe foc si adaugam usturoiul curatam si taiat feliute. Cotletul il spalam, il tamponam cu un servet, il condimentam cu sare si piper. Incingem o tigaie antiaderenta si rumenim putin bucatile de carne pe ambele parti.

Ungem un vas termorezistent cu unt, punem jumatate din amestecul cu ciuperci, bucatile de cotlet, apoi restul de ciuperci.

Acoperim vasul cu staniol si il introducem in cuptor pentru 55 de minute. Scoatem staniolul si mai lasam 10 minute pana prinde o usoara crusta. Cand este gata scoatem vasul din cuptor, lasam putin la racorit si putem servi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet cu ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de Porc cu Cascaval (Reteta Video)