Cotlet cu sos de cidru si ciuperci

de papabundetot in Porc, 17 Mai 2014 | 3365 vizualizari

 

In sfarsit a venit si weekendul si am putut din nou sa ma joc prin bucatarie,lucru care ma relaxeaza si ma face foarte fericita :) Am ales cidrul pentru ca de mult imi doream sa gatesc ceva cu aceasta bautura,mai ales ca am tot vazut diverse retete si niciodata pana astazi nu am avut ocazia sa prepar si eu ceva,asa ca astazi am asociat cidrul cu ciuperci si cotletul de porc la cuptor si zic eu ca am facut o alegere buna!

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru friptura:
  • 8 felii cotlet porc fara os
  • 200 ml cidru de mere
  • sos stridii
  • chimen macinat
  • ghimbir macinat
  • scortisoara
  • Pentru sos:
  • pasta de creveti
  • 500 gr ciuperci
  • 200 ml cidru de mere
  • sos soia
  • sos de ardei iuti
  • 5 spices
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita miere

Pentru garnitura: Cartofi noi

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet cu sos de cidru si ciuperci:

Cotletul l-am spalat si uscat bine cu prosoape de hartie,apoi am pus bucatile de carne intr-un castron si le-am marinat cu cidru,sos de stridii,ghimbir macinat,chimen si scortisoara si l-am lasat aproximativ 1 ora la marinat,apoi l-am pus intr-o tava si impreuna cu marinata l-am bagat la cuptor la foc mic,pana cand marinata a scazut si cotletul s-a rumenit usor.

Sos:Am spalat si curatat ciupercile,le-am taiat in bucati potrivite,am tocat marunt si usturoiul si intr-o tigaie cu putin ulei le-am pus la foc,am adaugat sos de soia,sos de ardei iuti ,1 lingurita 5 spices,am amestecat pana cand ciupercile si-au lasat zeama,am lasat sa scada apoi am adaugat cidrul si am lasat la foc mic inca cateva minute.Cand ciupercile au fost gatite complet am adaugat 1 lingurita de pasta de creveti si o lingurita de miere pentru a ingrosa putin sosoul,am amestecat si am stins focul.

Am ales ca si garnitura pentru acest preparat cartofi noi prajiti pana devin aurii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet cu sos de cidru si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mihaelar63 1

18.05.2014, 03:29

Aromat di tat !!!

mirela0911 1

18.05.2014, 12:36

laura_n 1

18.05.2014, 15:29

grozav!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza cu costite de porc