Cotlet de iepure Sous Vide, cu cartofi copti, gratinati cu cascaval Delaco si sos de reductie de cidru si vanilie

de AlexTeacher in Reteta de vedeta, 8 Ian 2016 | 1932 vizualizari

 

Cartofii gratinati sunt senzationali daca ai un cascaval pe masura...iar iepurele este gatit impecabil daca ai un Sous Vide...ce sa mai, viata e mirobolanta ! 

 

INGREDIENTE

    • Cotlet de iepure – 2 buc
    • Cidru cu aroma de fructe de padure – 200 ml
    • Pastaie de vanilie – 1/2 buc
    • Pastarnac – 5 buc
    • Stock de vita (supa concentrata de oase de vita) – 200 ml
    • Cartofi – 7-8 buc
    • Rosii cherry – 15-20 buc
    • Busuioc proaspat – 5-6 frunze
    • Merisoare deshidratate – 100 g
    • Boabe de ienupar – 3-4 buc
    • Lemongrass – 1/2 buc
    • Unt la temperatura camerei- 1 lingura
    • Faina – 1 lingura
    • Ulei de masline – 100 ml
    • Cascaval Delaco – 150 g
    • Boia dulce – 1 lingurita
    • Maghiran uscat – 1 lingurita
    • Piper cayenne – 1/2 lingurita
    • Sare si piper – dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de iepure Sous Vide, cu cartofi copti, gratinati cu cascaval Delaco si sos de reductie de cidru si vanilie:

  • Zdrobeste boabele de ienupar si lemongrass-ul intr-un mojar;

  • Stropeste iepurele cu putin ulei de masline si pune pe acesta ienupar, lemongrass, sare si piper;

  • Pune-l intr-o punga Food Saver si videaza-l;

  • Incalzeste Sous Vide Supreme la 65 de grade Celsius si lasa iepurele acolo cca 3 ore;

  • Taie cartofii in 4 si pune-i intr-un bol – stropeste-i apoi cu ulei de masline;

  • Amesteca boia cu piper cayenne, maghiran uscat, sare si piper si condimenteaza bine cartofii;

  • Pune-i intr-o tava cu hartie de copt si introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade Celsius;

  • Odata gatiti, scoate tava, pune cascaval Delaco ras pe cartofi, si mai lasa-i la cuptor 4-5 min pana se gratineaza;

  • Curata bucatile de pastarnac si pune-le pe foc la fiert in apa cu putina sare si 1/2 pastaie de vanilie (cu tot cu semintele);

  • Dupa ce-au fiert bine, iar apa a scazut considerabil, strecoar-o si las-o la racit;

  • Scoate iepurele si pune-l si pe-acesta intr-o tava cu hartie de copt, impreuna cu rosiile si busuioc pe alocuri;

  • Stropeste totul cu putin ulei de masline si introdu tava in cuptorul incins la 200 grade Celsius pentru cateva minute, pana se rumeste totul;

  • Scoate tava si lasa iepurele cca 5 minute la odihnit;

  • Pune cidru pe foc, si adauga merisoarele deshidratate;

  • Cand cidrul s-a mai redus adauga apa cu aroma de pastarnac si vanilie si stock-ul de vita si lasa sa fiarba pana se intensifica aroma;

  • Intr-o alta craticioara prajeste putin faina in unt si apoi pune-o peste sos;

  • Amesteca cu ajutorul unui tel pana ce acesta se ingroasa;

  • Pune sos din abundenta peste iepure si serveste cu cartofii gratinati cu cascaval Delaco si rosii coapte cu busuioc;

    Pofta buna !

 

 

COMENTARII (13)

Panacris 1

09.01.2016, 11:29

dantes 1

09.01.2016, 13:59

Super!

-Licurici- 1

10.01.2016, 12:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D