Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni

de Sidy in Oaie, 13 Mai 2012 | 2366 vizualizari

 

Cotletul de miel este un preparat apetisant, care pe langa aspect are o aroma minunata, mai ales facut cu mustar Dijon.
Carnea de miel se mananca de obicei in sange sau coapta mediu(putin roz) dar este foarte buna si bine facuta.
Se serveste calda cu acesti minunati cartofi si salata verde.

 

INGREDIENTE

- pentru cotlet:

  • 1 kg cotlet de miel
  • 50 g pesmet
  • 30 g unt
  • 30 g ulei
  • 1 lingurita cimbru
  • sare
  • piper

- pentru dressing

  • 5 linguri ulei de masline
  • 3 linguri otet balsamic
  • 1 lingura mustar cu seminte Dijon
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita sos Worcestershire
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper mozaic proaspat macinat

- pentru cartofii elvetieni

  • 6-7 cartofi
  • 2 cepe rosii
  • 2 linguri ulei
  • 50 g unt
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingurita verdeturi italiene
  • 4 linguri otet balsamic
  • 250 g cascaval
  • 1 lingurita pasta de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni:

Cotletul de miel spalat si sters de apa se portioneaza, apoi se condimenteaza cu sare si piper.Intr-o tigaie nonaderenta topim untul (si ulei daca e necesar) si prajim cotletele pe ambele parti.Le scoatem  si le punem intr-un vas vitroceramic Pyroflam ; de jur imprejurul lor punem grasimea ramasa in tigaie.

Preparam intr-un bol dressingul cu care ungem cotletele de miel pe toate partile, apoi presaram pesmet pe partile de deasupra.

Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute pina cand carnea este facuta.

Cartofii spalati si fierti ii taiem rondele si ii punem in vasul vitroceramic Pyroflam, dupa ce l-am uns cu putin unt si am presarat pesmet.

Ceapa rosie taiata julien o calim in putin unt.Cand devine sticloasa o condimentam cu verdeturi italiene si o asezonam.Adaugam apoi otetul balsamic ca sa iasa o textura cremoasa.Scoatem ceapa intr-un bol.

Peste primul strat de rondele de cartofi radem jumatate din cascaval, adaugam ceapa rosie sotata , alt rand de cartofi, cascavalul ras ramas si ornam cu putin patrunjel verde si pasta de ardei.Asezonam si dam la cuptorul dinainte incalzit cam 10-15 minute pina se topeste cascavalul.

Servim cotletele de miel ( mustarul ii da o aromă deosebit de plăcută cărnii) cu cartofii elvetieni portionati si cu salata verde.

Pofta mare !

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni 162425
retete culinare - Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni 162426
retete culinare - Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni 162427
retete culinare - Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni 162428
retete culinare - Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni 162429
retete culinare - Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni 162430
retete culinare - Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni 162431
retete culinare - Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni 162432
retete culinare - Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni 162433
retete culinare - Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni 162434
retete culinare - Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni 162435
retete culinare - Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni 162436
retete culinare - Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni 162437

COMENTARII (14)

alldaycooking 1

13.05.2012, 17:34

super!

cocolina 1

13.05.2012, 21:26

foarte,foarte buna mancare ai facut

mihaelar63 1

14.05.2012, 10:54

Imi trimit sotul la tine la masa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: