Cotlet de porc cu chutney de smochine

de papabundetot in Porc, 2 Sep 2013 | 1168 vizualizari

 

Dupa cura de fast food am zis sa revenim totusi la obiceiurile anterioare ca sunt muuult mai sanatoase,asa ca am pregatit un cotlet de porc cu chutney de smochine noua ne place tare mult asocierea dulce cu sarat si ori de cate ori este timp suficient si ingrediente la indemana,ma mai joc putin cu aromele…ceea ce mie imi place tare mult.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cotletul de porc am folosit:
  • 7 felii de cotlet de porc fara os
  • sos soia
  • crema de otet balsamic
  • ardei iute,
  • curry
  • Pentru chutney de smochine am folosit:
  • 3 smochine mai mari
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 catel de usturoi
  • o lingura sos soia
  • 1 lingura zahar tos
  • 1 lingura otet balsamic
  • ulei de rapita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu chutney de smochine:

Cotletul de porc felii l-am marinat in sos soia,curry,ardei iute taiat felii,crema de otet balsamic si l-am lasat 1 ora in aceste condimente apoi am pus carnea pe un gratar de aragaz pe care l-am stropit cu putin ulei de masline si l-am lasat sa se faca la foc mic pana s-a patruns bine si s-a rumenit frumos la suprafata.

Pentru chutneyul de smochine am taiat ceapa si usturoiul in bucati mici,le-am calit usor in ulei de rapita,apoi am adaugat si smochinele taiate cubulete mici si am mai lasat 1-2 minute la foc,am adaugat apoi sos soia,otet balsamic si cu cateva secunde inainte de a stinge focul am pus zaharul care s-a topit imediat si a dat si un aspect lucios preparatului meu.

Am servit cotletul de porc cu brocoli,taiat in buchetele si oparit putin in apa cu sare,apoi l-am tras la tigaie in unt,ulei de masline si putin usturoi.

Pofta mare!

 

COMENTARII (20)

karla

karla 1

03.09.2013, 11:25

Rocsi

Rocsi 1

03.09.2013, 11:27

Yamiiii, yamiii

epurasha2bb

epurasha2bb 1

03.09.2013, 19:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!