Cotlet de porc cu garnitura de cartofi aurii

de susu in Porc, 10 Mar 2013 | 7576 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Garnitura:
  • 1 kg cartofi mici
  • 1 lgt curry
  • 1/2 lingura curcuma
  • 1 vf cutit boia
  • sare
  • cimbru
  • ulei masline
  • unt 50 gr
  • 2 capatani de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu garnitura de cartofi aurii:

Friptura:

Se face un amestec din sos de soia dulce si sarat, vin rosu sec, cimbru, boia, curry, coriandru, curcuma, piper, usturoi, condimente pt friptura. Se cresteaza carnea si se introduc felii de usturoi. Se unge carnea cu mustar si usturoi presat si apoi amestecul de vin. Se pune impreuna cu restul de vin intr-o punga pentru copt. Se leaga bine si se da la rece pana a doua zi. Se da la cuptor cu putina apa. Se lasa la foc potrivit, se pune zeama din tava peste friptura sa nu se usuce si se mai adauga treptat vin in tava si se potriveste de sare. Adaugam rosii cherry si ciupercute spre final.  

Se incinge tigaia dupa care se topeste untul si se adauga uleiul de masline. Se calesc cartofii taiati potriviti care au fost crestati sa se patrunda bine impreuna cu usturoiul pisat. Adaugam condimentele si punem capacul. Amesteci mereu si cand sunt facuti pe jumatate ii transferi in tava si-i dai la cuptor acoperiti cu folie de aluminiu 1/2 ora pana sunt patrunsi, se verifica cu furculita.

Am servit cu salata de varza murata cu cimbru si ulei de masline.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cotlet de porc cu garnitura de cartofi aurii 210057
retete culinare - Cotlet de porc cu garnitura de cartofi aurii 210058
retete culinare - Cotlet de porc cu garnitura de cartofi aurii 210059
retete culinare - Cotlet de porc cu garnitura de cartofi aurii 210060
retete culinare - Cotlet de porc cu garnitura de cartofi aurii 210061
retete culinare - Cotlet de porc cu garnitura de cartofi aurii 210062

COMENTARII (7)

diaconta 1

10.03.2013, 16:37

ce bine arata carnita

MotanLaOale 1

10.03.2013, 20:19

susu 1

13.03.2013, 13:10

o trec acum Miha, mersi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!