Cotlet de porc cu prune uscate

de mihaelar63 in Porc, 28 Feb 2015 | 992 vizualizari

 

De mult timp doream sa prepar combinatia aceasta de carne cu fructe uscate. Am gasit prune uscate usor afumate si am trecut la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg cotlet porc
  • 200 gr prune uscate afumate
  • 100 gr stafide sultanine aurii
  • 2 morcovi
  • 2 tije telina
  • 1 ceapa galbena
  • 1 l supa clara de pui
  • 4 linguri mustar
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri rase zahar brun
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu prune uscate:

Bucata de cotlet se spala se lasa sa se zvante .

Se sareaza carnea si cu un cutit se face pe lungime o taietura care se largeste si se umple cu fructe uscate .

Legumele se curata  si se taie bucati de cate 4 cm .

Intr-un bol  se pune usturoiul tocat marunt si se amesteca cu sare piper , mustar, zahar brun si ulei de masline .

Legumele taiate se pun intr-o tava . Se aduga zeama de pui .Se sareaza .

Deasupra se pune cotletul peste care se toarna condimentele amestecate .

Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si dati la cuoptorul incalzit , 220 grade timp de o ora .

Dupa o ora se indeparteaza folia si se lasa sa se rumeneasca friptura inca 15 minute .

Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se odihneasca carnea 15-20 minute , acoperita din nou .

Serviti cotletul umplut cu fructe uscate , feliat si insotit de legumele din tava .

 

RETETA IN IMAGINI

Cotlet de porc cu prune uscate-0
Cotlet de porc cu prune uscate-1
Cotlet de porc cu prune uscate-2
Cotlet de porc cu prune uscate-3
Cotlet de porc cu prune uscate-4
Cotlet de porc cu prune uscate-5
Cotlet de porc cu prune uscate-6
Cotlet de porc cu prune uscate-7
Cotlet de porc cu prune uscate-8
Cotlet de porc cu prune uscate-9
Cotlet de porc cu prune uscate-10

COMENTARII (12)

dantes 1

01.03.2015, 07:00

Foarte bun!

mirela0911 1

03.03.2015, 13:26

Cred ca a iesit o bunatate!

MotanLaOale 1

10.03.2016, 23:03

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04