Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii

de simona72 in Mezel de casa, 20 Feb 2015 | 5075 vizualizari

 

Va mai las inca o reteta de mezel testata de mine, dar de data asta facuta in vin rosu si inmiresmata cu mirodenii. Pentru cei care prefera carnurile macre, fara grasime este numai buna reteta, usor uscata, dar care se pastreaza tare bine la frigider in folie de aluminiu.Se feliaza usor in felii subtiri cand este rece si o folosesc cel mai des la sandvisuri...

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cotlet de porc de aproximativ 1 kg
  • sare si piper proaspat macinat
  • 2 linguri ulei de masline cu infuzie de usturoi si patrunjel
  • 600-700 ml vin rosu (de tzara am folosit eu)
  • amestec mirodenii pt vin:scortisoara, nucsoara, anason stelat
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii:

Bucata de carne se spala si se zvanta. Cu un cutit cu lama mare se taie carnea in asa fel incat sa obtinem o felie de carne intrega, groasa de 1 cm. Poate va ajuta pozele...incepeti sa taiati pe toata lungimea o felie, dar nu de tot, mai taiati o felie in continuarea celeilalte, dar de fiecare data nu taiati carnea de tot...

Asezonati carnea cu sare si piper proaspat macinat, o stropiti cu putin ulei de masline aromatizat si masati usor carnea cu ingredientele. Se ruleaza strans carnea si se leaga cu ata de bucatarie. Se pune in vas termorezistent si se adauga vinul fiert cu mirodeniile si zaharul. Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru o ora si 20 minute. Se intoarce carnea de cateva ori in timp cat se coace, pentru a se aromatiza bine pe toate partile. Se lasa sa se raceasca, se taie ata, se portioneaza in felii subtiri si se serveste dupa preferinte. Sa va fie de folos!!!

 

TIPS-URI

1

va las un link sa vedeti cum se taie carnea...poate asa e de mai mare ajutor https://www.facebook.com/video.php?v=984433741586172

RETETA IN IMAGINI

Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii-0
Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii-1
Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii-2
Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii-3
Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii-4
Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii-5
Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii-6
Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii-7
Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii-8
Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii-9

COMENTARII (23)

pity19 1

21.02.2015, 00:57

Mnnnn... Bun!!

Panacris 1

07.04.2015, 10:45

DIANA B 1

07.04.2015, 11:09

Felicitari ptr out , Cristina !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20