Cotlet de porc in bere

de katty in Porc, 20 Dec 2014 | 8549 vizualizari

 

O friptura suculenta, care merge perfect pentru masa de Craciun alaturi de o salata delicioasa de varza rosie.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de cotlet de porc (cu os , grasime si sorici)
  • 500 ml bere
  • condimente dupa gust :
  • piper negru ,
  • ienibahar , cimbru ,
  • foi de dafin ,
  • 1 capatana usturoi ,
  • rozmarin uscat ,
  • ghimbir pudra ,
  • boia dulce ,
  • sare de mare
  • salata de varza rosie :
  • 1/2 varza rosie ,
  • 2 mere acrisoare ,
  • o mana nuci ,
  • sare ,
  • piper macinat ,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • otet de vin alb sau zeama de lamaie dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in bere:

Incepem pregatirea cotletului cu o zi inainte  .Intr-un vas mai adanc punem berea si condimentele ,mai putin sarea.  Oprim 2-3 catei de usturoi. Punem bucata de cotlet, apoi , pana a doua zi , intoarcem din cand in cand  ,bucata de cotlet pe toate partile pentru a se marina bine .
Inainte de a o gati , scoatem bucata de cotlet , o tamponam bine pentru a sterge surplusul de bere, apoi cu un cutin ascutit o crestam din loc in loc si o impanam cu bucatele de usturoi . Crestam soriciul cu un cutin ascutit  pana ajungem la grasime Presaram sare ..Asezam bucata de carne intr-o tava , o acoperim cu folie alimentara si o dam la cuptor 30 de minute la 250 grade , apoi scadem temperatura la 180 de grade . Lasam bucata de carne cam 2 ore , apoi  scoatem folia si o lasam sa se rumeneasca bine .
Servim friptura langa o salata de varza .
Pentru salata tocam varza fin,  presaram putina sare si o frecam bine . Taiem merele in jumatate, scoatem cotorul , apoi le feliem fin . Amestecam varza cu feliile de mar, nuci, piper macinat ,ulei si otet sau zeama de lamaie dupa gust .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu bere, ghimbir si usturoi