Cotlet de porc in crusta de condimente

de La Ancuta in Mezel de casa, 19 Noi 2011 | 11669 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Edith iar apoi la Gaby. Este o friptura delicioasa la care puteti jongla cu condimentele, in functie de preferinte.

 

INGREDIENTE

  • 1 cotlet de porc (~600 g)
  • 4 catei de usutroi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita rasa boia
  • 2 lingurite boabe de piper negru
  • 2 lingurite boabe de piter verde
  • 2 lingurite boabe de coriandru
  • 2 lingurite seminte de chimen
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 2 lingurite boabe de mustar
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in crusta de condimente:

Taiem cotletul pe lungime. Puteti folosi muschiulet de porc si atunci nu mai este nevoie sa il taiati. Condimentam bucatile de cotlet cu sare si piper.

Curatam usturoiul si il pisam. Adaugam uleiul si amestecam bine pana se omogenizeaza apoi adaugam boiaua. Condimentam cu sare si amestecam pana se omogenizeaza.

Ungem bucatile de carne, pe toate partile cu amestecul de usturoi.

Restul condimentelor le amestecam si le impartim pe doua folii de aluminiu. Tavalim fiecare bucata de carne prin amestecul de condimente.

Invelim carnea in floie si o dam la frigider pentru 2-3 ore.

Dupa ce a stat la frigider desfacem carnea din folie si o punem in tigaia antiaderenta in care am incins putin ulei. Prajim pe fiecare parte cateva minute (atat cat sa-si schimbe culoarea). Intoarcem carnea cu grija, fara sa o intepam cu furculita. Folositi un cleste, astfel nu vor iesi sucurile din cotlet.

Transferam cotletul in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc potrivit 30-35 de minute.

Scoatem tava din cuptor si lasam sa stea 10 minute apoi portionam.

Servim cotletul cald alaturi de garnitura preferata.

 

RETETA IN IMAGINI

Cotlet de porc in crusta de condimente-0
Cotlet de porc in crusta de condimente-1
Cotlet de porc in crusta de condimente-2
Cotlet de porc in crusta de condimente-3
Cotlet de porc in crusta de condimente-4

COMENTARII (39)

mihaelar63

mihaelar63 1

24.11.2011, 22:12

Rapid la favorite cu reteta asta grozava

La Ancuta

La Ancuta 1

24.11.2011, 23:30

Mihaela. Sigur o sa-ti placa

4fun

4fun 1

23.12.2012, 15:10

exceptional!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!