Cotlet de porc în crustă de condimente

de diaconta in Porc, 25 Dec 2012 | 4844 vizualizari

 

Nu mi-a ieşit mie aşa frumos ca şi cel făcut de Gaby,dar a fost foarte bun şi mai ales apreciat de oaspeţii mei.Cred ca urmarind pozele vă puteţi închipui mirosul îmbietor de friptura şi pâine de casă proaspăt scoasă din cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cotlet de porc fara os,aprox.1 kg
  • 2 lingurite sare grunjoasa
  • Pudra de usturoi
  • Boia
  • Piper macinat
  • Pudra de ghimbir
  • Amestec de boabe de piper negru,rosu,alb si verde
  • Boabe de coriandru
  • Boabe de mustar alb
  • Rozmarin uscat
  • Cateva frunze de salvie uscata
  • Orice alte condimente vă sunt pe plac
  • Nu am scris cantitati la condimente,puteti sa folositi în cantitatea pe care o doriti.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc în crustă de condimente:

Eu am taiat cotletul pe lungime,obţinând astfel doua bucati mai înguste,mult mai potrivite pentru un platou rece.

Pentru ca unii s-ar putea sa înlature crusta de condimente,am condimentat mai întâi carnea cu sare,piper,boia si usturoi.

Am amestecat apoi boabele de condimente,le-am pus pe o folie si am „tavalit” cotletul prin ele,formând o crusta.

Le-am  rulat cu folia si le-am pus la rece câteva ore.

Apoi le-am prajit cu grija pe grill,pe toate partile,având grija sa nu le înţep.

Le întoarceti cu un cleste sau cu doua linguri.

Astfel sucul carnii va ramane la interior.

Am transferat apoi cotletele într-o tava cu hârtie de copt si le-am lasat la cuptor 45 de minute.

Gaby le-a lasat 30 de minute.Mie mi s-a parut destul de tare carnea dupa acest timp,asa ca le-am mai lasat putin.

Cotletul de regula este o carne mai seaca si uscata,asa ca nu va asteptati la o friptura prea moale.

Se lasa sa se raceasca acoperit cu o folie,abia apoi se feliaza.

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

Cotlet de porc în crustă de condimente-0
Cotlet de porc în crustă de condimente-1
Cotlet de porc în crustă de condimente-2
Cotlet de porc în crustă de condimente-3
Cotlet de porc în crustă de condimente-4

COMENTARII (30)

Lau

Lau 1

26.12.2012, 13:33

superb arata

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

04.12.2013, 08:34

foarte gustos

diaconta

diaconta 1

04.12.2013, 19:22

Krysty,multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01