Cotlet de porc in sos mediteranean

de crisad in Porc, 2 Feb 2010 | 8534 vizualizari

 

Duminica eram in pana de idei cu privire la pranz "inspiratia" a aparut de pe cevabun.ro Perfecta pentru duminica o reteta simpla gustoasa aromata si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • cotlet de porc 6 bucati ( de preferat cu os)
  • 3 ling de faina
  • ulei de masline (4-5 linguri)
  • 6 catei de usturoi 
  • un pahar de vin alb (eu am folosit rose )
  • un pahar vin rosu (pt marinata)
  • o jumatate de cutie de rosii decojite in suc de rosii
  • 1 lingura de frunze de oregano (proaspete sau uscate)
  • 1 lingura de capere
  • sare si piper cimbru
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in sos mediteranean:

Din vinul rosu 3 catei de usturoi o lingura de ulei sare piper (boabe) cimbru se face un sos pt a marina carnea de porc. Bucatile de carne se pun intr-o punga se toarna marinata si se scoate aerul din ea si se dau la frigider pt cel putin 2 ore.

Se scot bucatile de carne de  sterg usor si se bat cu ciocanul de snitele  se toaca usturoiul iar caperele se zdrobesc usor cu lama cutitului

Carnea se da prin amestec de faina sare si piper si se scutura de excesul de carne.

Se rumeneste carnea pe ambele parti  in putin ulei de masline

Se adauga usturoiul tocat marunt si se lasa cat sa isi elibereze aroma fara a se arde .se stinge totul cu un pahar de vin se adauga apoi rosiile caperele si oregano.

Se lasa totul sa fiarba la foc potrivit pana se patrunde carnea si se leaga sosul.

Ca si garnitura am folosit cartofi cu rozmarin

TIPS-URI

1

 dc doriti sa preparati pt mai multe persoane si nu incap bucatile intr-o tigaie rumeniti-le pe rand si apoi le scoateti  intr-o tava mai incapatoare  si continuati prepararea la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in sos mediteranean" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu sos