Cotlet de porc in zeama de varza

de Sidy in Porc, 5 Mar 2012 | 6157 vizualizari

 

Incet, incet primavara isi face aparitia si aceasta friptura frageda, ce se topeste in gura, nu am sa o mai pot face decat la toamna cand voi avea iar varza murata...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet de porc
  • 1 l zeama de varza
  • 6 catei de usturoi
  • cimbru
  • salvie
  • sare piper
  • boia
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in zeama de varza:

Cotletul intreg il punem intr-o oala, turnam peste el zeama de varza( moarea), acoperim cu capac oala si lasam sa fiarba 40-45 de minute.Dupa 30 de minute il intoarcem pe cealalta parte.

Scoatem carnea din moare si o lasam putin sa se raceasca, pina cand putem umbla cu ea. 

Degresam cotletul, daca este cazul.Il asezonam bine pe toate partile , apoi il asezam intr-un vas mai inalt - el l-am asezat intr-un vas de ceramica inalt - presaram usturoi tocat peste el, mai adaugam boia daca este cazul.

Zeama de varza in care afiert cotletul o adaugam in vas cu frunze de salvie pe cotlet si cimbru presarat in moare.

Acoperim vasul cu capacul si il introducem in cuptorul incins la 200 de grade C pentru o ora.

Luam apoi capacul, intoarcem cotletul pe partea cealalta si lasam friptura sa se rumeneasca, asa fara capac.

Feliem cotletul dupa coastele sale sau il dezosam si-l servim alaturi de cartofi natur si salata de salata verde.

Este o friptura nemaipomenit de delicioasa , ce se topeste in gura....

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Sunt persoane care fierb carne, slanina si carnati de porc in moare, le zvanta si apoi le afuma.Nu va spun ce minunatie iese.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

06.03.2012, 19:58

Ce bunatate poate fi!

Sim0na 1

06.03.2012, 22:01

Am salvat reteta! Este exact pe gustul ardeleanului meu!

VERONICA2607 1

07.03.2012, 16:33

foarte buna...e pe lista mea dupa post e prima la masa multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura din muschi de porc afumat cu carnaciori