Cotlet de porc la tavă

de adriana65 in Porc, 10 Mar 2013 | 12081 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 7 felii cotlet de porc
  • - 6 căţei de ursturoi
  • - o conservă de roşii cubuleţe în sos tomat -400 g
  • - 1 cană (200 ml ) supă de legume
  • - 1 lingură cimbru uscat
  • - 2 foi de dafin
  • - sare, piper
  • - 3 linguri ulei
  • - pătrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc la tavă:

Se preâncălzeşte cuptorul fixându-l la 200 grade C. Feliile de cotlet se spală apoi se şterg cu un şervet.

Căţeii de usturoi se curăţă şi se pun într-o tigaie cu ulei încins. Se lasă aproximativ 1 minut, timp în care  aroma de usturoi va trece în ulei.

Se scot căţeii de usturoi din tigaie şi în uleiul aromat se pun feliile de cotlet pudrate cu sare, piper şi boia.

Se prăjesc 1 - 2 minute pe ambele părţi. Se scot feliile de cotlet din tigaie şi se pun într-o tavă de cuptor alături de usturoiul prăjit. Peste cotlete se pun supa de legume, roşiile în sos tomat şi mirodeniile.Se scade temperatura cuptorului la 170 grade C . Tava se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru o oră.

Se scoate folia de aluminiu apoi tava se mai introduce în cuptor pentru 15 minute.

Se scoate tava din cuptor şi se presară pătrunjel verde.Cotletele se servesc cu piure de cartofi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la tavă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

bia_nik 1

28.07.2013, 06:19

super reteta! asta o fac azi, nu stiam cum sa fac cotletul sa nu iasa sec

bia_nik 1

09.08.2013, 15:07

Asa buna a fost ca azi am facut-o din nou

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc “Simfonia Culorilor” cu dressing de merisoare