Cotlet de porc marinat cu salata calda

de papabundetot in Porc, 17 Iun 2013 | 1764 vizualizari

 

Eu am spus,si repet ca ma inspir si "fur" de pe la altii cate o idee daca imi place,la fel a fost si cu reteta aceasta,am vazut la Jamie Oliver ceva asemanator si eu transpus-o in varianta mea. A fost ceva deosebit si bun,cred ca si sanatos mai ales pentru masa de seara.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru marinata de porc:
  • 6 cotlete de porc fara os
  • 1 morcov
  • o jumatate de fenicul
  • o lingurita sos teriaki
  • 1 catel usturoi
  • 3 cm ghimbir
  • Pentru salata:
  • o varza chinezeasca
  • germeni de creson ( o manuta)
  • alune zdrobite (2 lingurite)
  • 1 avocado
  • zeama de la o lamaie
  • 2 rosii uscate
  • taitei chinezesti
  • ulei de susan,
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc marinat cu salata calda:

Ingredientele pentru marinata (fenicul,usturoi,morcov,ghimbir si sosul teriaki) le-am bagat la blender cu putina apa oparita si le-am facut sos. Cotletele de porc le-am pus intr-o tigaie incinsa fara ulei si le-am prajit asa pana au prins o culoare frumoasa,apoi am turnat sosul peste ele si le-am lasat sa se faca bine la foc mic cam 10 minute intorcandu-le din cand in cand sa fie bine facute pe ambele parti.

Pentru salata:
varza am taiat-o in 2 din o parte (cea de la varf) am ales cateva frunze in care mai apoi am montat salata,cealalta parte am tocat-o fasii subtiri,am adaugat si celelalte ingrediente (fara taitei) intr-un castron si am asezonat cu sare si zeama de lamaie.

Dupa ce si cotletele au fost gata,am montat salata in frunzele de varza chinezeasca,am pus o lingurita din salata facuta,cativa taitei si iarasi salata deasupra.

Taiteii i-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj si am adaugat peste ei putin ulei de susan pentru luciu si aroma.

Am papat cu foc si ne-a placut foarte tare!!!

Pofta mare!

 

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

17.06.2013, 20:56

_Alina_ 1

18.06.2013, 08:07

Krystyan Trendy 1

25.10.2013, 14:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!