Cotlet de porc, umplut

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 3 Ian 2011 | 11944 vizualizari

 

O reteta by Laura Laurentiu. Eu am facut cantitate dubla.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati mari cotlet de porc (aprox. 3 kg)
  • amestec pentru carnat, aprox 800-900 gr.(carne de porc, carne de vita, tocate, in care am pus usturoi, sare, piper, putina apa)
  • 3-4 teline, micute (doar radacina)
  • doua mere
  • 3 cepe
  • 3 morcovi mari
  • 200 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc, umplut:

Bucatile de cotlet se curata de grasime, de pielite si se strapung cu un cutit bine ascutit, lung, pana obtinem doua buzunare in interiorul lor.

Cu amestecul pentru carnat umplem bine, bine aceste buzunare . Eu m-am folosit de o lingura lunga de lemn cu coada usor rutunjita.

Trebuie sa presati bine compozitia, sa nu se desfaca la taierea cotletului dupa preparare.

Un morcov se feliaza in felii lungi si subtiri. Se fac orificii in cotlet , cu un cutit subtire si se introduce morcovul.

Legumele si marul se curata si se taie in bucati mari.

Intr-un vas termorezistent le asezam toate si desupra asezam bucatile de cotlet condimentate cu sare, piper si boia.

Adaugam vinul si apa cat sa ajunga pana la jumatatea tavii.

Acoperim cu folie de aluminiu si bagam la cuptorul preincalzit la 200 grade.

Lasam o ora, ferim cu grija folia, invartim cotletul pe cealalta parte , acoperim din nou cu folia si mai dam pt o ora la cuptor.

Scoatem folia si mai lasam pe fiecare parte pana se rumeneste frumos.

E un deliciu, carnea se prepara in aburul legumelor, nu este pic de grasime.

Se scoate cotletul, se pastreaza la cald iar tot ce ramane in tava se paseaza cu blenderul obtinand un sos DELICIOS!

Se serveste dupa preferinte alaturi de: piure, orez, fasole verde, mazare, sau se taie rece pe un platou cu aperitive.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cotlet de porc, umplut-0
Cotlet de porc, umplut-1
Cotlet de porc, umplut-2

COMENTARII (48)

kamy

kamy 1

05.01.2011, 16:48

5f

deyutzky

deyutzky 1

17.12.2012, 13:04

ce bunatate

babi5

babi5 1

23.12.2013, 07:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!