Cotlet de purcel cu carnati la tava

de Rocsi in Porc, 26 Dec 2012 | 2116 vizualizari

 

Probabil ca e nelipsita friptura de purcel acum de Craciun ( la cei vegetarieni lipseste sigur, sau la cei ce consuma doar pui).Incercam mereu sa o preparam cat mai bine, sa se topeasca in gura, bine condimentata si sa fie pe placul familiei si al musafirilor.Cam asa procedam si noi, insa anul aceasta am inlocuit muschiuletul cu un cotlet de purcel fraged si proaspat.Va invit la masa!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cotlet de purcel de circa 2 kg
  • 2 carnati de casa afumati
  • sare
  • piper
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 cana cu vin rosu
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1/2 cana pasta de rosii de casa
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • ciupercute intregi (suplimentar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de purcel cu carnati la tava:

Spalam cotletul si il stegem cu un servet de bucatarie. Taiem din el felii potrivite ca si grosime.

Curatam ceapa, o spalam si o taiem rondele. Usturoiul il curatam si il pisam.

Intr-un bol punem ceapa, usturoiul, vinul, pasta de rosii, pasta de gogosari,boiaua de ardei, patrunjelul si cimbrul. Amestecam bine cu o lingura de lemn, iar la final punem sare si piper dupa gust. In tot acest amestec dam drumul bucatilor de carne. Le amestecam bine, acoperim cu folie si introducem bolul la frigider pentru 2-3 ore.

Dupa acest timp scoatem carnea din frigider si o turnam intr-o tava cu tot cu baitul pregatit. Acoperim cu o folie si introducem tava in cuptorul incins.
Lasam sa se faca la foc potrivit. Cand este patrunsa cam pe jumatate, taiem carnatul si il punem printre bucatile de friptura si cateva ciupercute am pus eu. Acoperim tava inapoi si mai lasam pana carnea este foarte bine patrunsa, gustam o bucatica ca sa ne dam seama. Ultimele 10 minute lasam carnea descoperita sa prinda putina crusta.

O scoatem din cuptor cand este gata, punem folia si o lasam sa stea asa in aburi pentru a fi frageda cand servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Cotlet de purcel cu carnati la tava-0
Cotlet de purcel cu carnati la tava-1

COMENTARII (36)

Rocsi

Rocsi 1

27.12.2012, 20:03

Mai hotarati-va...tu zici ingeras, fetele bebelus..ce e pana la urma??))..deslusiti misterul..

Ina

Ina 1

27.12.2012, 20:07

Important e ca-i bun, Rocsi!

Rocsi

Rocsi 1

27.12.2012, 20:56

Da Ina, dar vezi tu, eu acum nu mai stiu ce e acolo

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!