Cotlet de vita la tava

de Ela68 in Vita, 3 Oct 2012 | 4611 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cotlet de vita
  • usturoi verde ( cand exista ) sau uscat
  • crengute de rozmarin
  • piper, sare , ulei
  • un pahar de vin rosu
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de vita la tava:

Se spala carnea, apoi se sterge cu servete de bucatarie. Se ung cotletele cu ulei si se presara sare, piper si cimbru

Alta metoda pentru a obtine o carne frageda, inafara de marinarea ei, ar fi coacerea acesteia in pungile speciale pentru friptura. Asadar, dupa ce-am condimentat carnea, se introduce in punga, inchizandu-se ermetic cu clipsul din dotare. Se inteapa cu un ac in cateva locuri in partea superioara a pungi, se aseaza intr-o tava in care am adaugat un pahar de apa ( ca sa nu se prinda ) si se da la cuptor.

Se va controla din cand in cand cu furculita daca s-a fragezit.

Cand este aproape gata, cand carnea este moale, aceasta se va scoate din punga si impreuna cu sosul format se aseaza in tava. Adaugam usturoiul verde sau uscat, in functie de anotimp, o crenguta de rozmarin si vinul.

Se mai lasa 10-15 minute pana se mai evapora din lichid si prinde o crusta.

Se poate servi cu legume la abur sau cartofi cu rosii la cuptor sau orice alta garnitura ce va place.

 

RETETA IN IMAGINI

Cotlet de vita la tava-0
Cotlet de vita la tava-1
Cotlet de vita la tava-2

COMENTARII (19)

Sim0na

Sim0na 1

03.10.2012, 21:49

Tare aromat trebuie sa fie..

Ela68

Ela68 1

03.10.2012, 22:08

Intre timp am primit un vas pyroflam cu capac si gatesc carnea de vita la el.
Iese o minune, carnea devine foarte moale si suculenta. Se simt bine si aromele.

adry88

adry88 1

04.10.2012, 10:47

tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!