Cotlet la cuptor, cu sunca afumata

de Ina in Porc, 23 Iul 2014 | 8961 vizualizari

 

O friptura delicioasa, suculenta si aromata, ce poate fi servita alaturi de orice garnitura doriti.

 

INGREDIENTE

  • 6 felii de cotlet cu os ( de preferat si cu grasime )
  • 100 g sunca /slanina afumata
  • sare
  • piper
  • 80 ml. sos de soia
  • condimente pentru friptura
  • 50 ml ulei
  • cimbru
  • 1-2 snururi de silicon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet la cuptor, cu sunca afumata:

Condimentam feliile de cotlet cu sare si piper.  Pe fiecare felie de cotlet asezam 2-3 felii subtiri de sunca  si condimentam cu amestec pentru friptura, apoi suprapunem feliile de cotlet si le legam cu snururi de silicon, astfel incat feliile de sunca sa nu cada in timpul prepararii. 

Asezam cotletul astfel legat intr-o tava termorezistenta in care am turnat 50 ml ulei si 100 ml. apa. Stropim carnea cu o cescuta de sos de soia. ( surplusul se va amesteca cu sosul de ulei si apa ). Presaram frunze uscate de cimbru  si dam la cuptor cca. 50 minute, pana ce carnea se patrunde usor cu furculita. Avem grija ca pe parcursul coacerii sa stropim carnea din cand in cand cu sosul in care fierbe. 

Cand carnea este fiarta, desfacem snurul de silicon si portionam feliile astfel incat pe farfurie sa avem o felie de cotlet si una de sunca.

Noi am servit alaturi de cus-cus  si-o salata de ardei copt.

TIPS-URI

1

Pentru ca friptura sa nu fie uscata/fada, alegeti cotletul cu fasii intercalate de grasime

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet la cuptor, cu sunca afumata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc invelit in bacon si umplut cu carnat