Cotlet perpelit

de ANCA in Porc, 8 Oct 2009 | 2360 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cotlete de porc
  • o ceapa taiata mai mare, la intamplare:))
  • 3-4 catei usturoi
  • un pahar vin alb sec
  • 4 cartofi
  • pasta de tomate
  • cimbru
  • ardei capia sau un gogosar
  • cimbru
  • boabe de mustar
  • dafin
  • sare, piper dupa gust
  • sos Pimento
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet perpelit:

Se perpeleste in tigaie, la foc tare, carnea, ceapa si usturoiul, in putin ulei de masline, timp de 3 minute.

Apoi o asezam intr-un vas yenna, se condimenteaza cu sos facut din pasta de tomate, cimbru, boabe de mustar, boabe de piper, o foaie de dafin, o lingurita de otet si jumate de lingurita de zahar si cativa stropi de Pimento sau un ardei iute, dupa gust... Pastram cateva linguri de sos. Apoi se stropeste cu vinul alb si se da la cuptor la 200 grade pentru 15 min.

Intre timp, cartofii taiati cubulete, impreuna cu ardeiul taiat julien, se prajesc pe sfert in tigaie, la foc iute, doar cat sa prinda o crusta aurie. Se scot pe un prosop de hartie care sa absoarna surplusul de ulei, apoi se aseaza in tava, iar carnea se pune de-asupra lor, si se mai unge cu restul de sos pastrat.

Se mai pune la cuptor timp de 20 min, iar daca sosul scade mai adaugam cate putina apa.

Ptr salata: rosii, ardei gras, ceapa, ulei masline, sare, piper.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cotlet perpelit 8597
retete culinare - Cotlet perpelit 8598
retete culinare - Cotlet perpelit 8599
retete culinare - Cotlet perpelit 8600
retete culinare - Cotlet perpelit 8601
retete culinare - Cotlet perpelit 8602

COMENTARII (16)

Oana 1

10.10.2009, 22:06

M-am uitat in MegaImage si nu avea sos din asta...poate nu uit sa iau cand ma duc in Carrefour

ANCA 1

10.10.2009, 22:16

Iuli, pai vezi, daca nu ai veniot cand te-am chemat? Oana, noi il cumparam mereu din hipermarketurile mari, gasim mereu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L